I Sunndal kommune var det vaksinering rett før jul og i romjula, og er i gang igjen i dag, tirsdag 4. januar. Det skriver Sunndal kommune i en pressemelding.

– Vi er derfor i rute med tanke på oppfriskningsdoser til gruppa alder over 45 år, og fortsetter etter planen med store grupper utover i januar, heter det i pressemeldingen.

Oppfriskningsdose (4. dose) til pasienter med alvorlig svekket immunforsvar

I en situasjon med økt smittepress i samfunnet og dermed økt risiko for at personer i sårbare grupper smittes og blir alvorlig syke, har helsemyndighetene åpnet for en oppfriskningsdose til pasienter med alvorlig svekket immunforsvar. Intervallet mellom 3. dose og oppfriskningsdose (4. dose) for disse pasientene er redusert til 3 måneder.

I Sunndal ble denne gruppa vaksinert i september/oktober, og kvalifiserer derfor i disse dager til oppfriskningsdose. Aktuelle pasienter bes ta kontakt med vaksinekoordinator eller på vaksinasjonstelefonen 901 59 512 for time til 4. dose.

Vaksinering av barn i aldersgruppen 5-11 år med alvorlig grunnsykdom

Aktuelle barn for vaksinering er i hovedsak kartlagt, men det er fortsatt mulig å ta kontakt med vaksinekoordinator dersom du har barn som du mener faller inn i gruppa som kan få vaksine. Det blir satt opp tidspunkt for felles vaksinasjon av denne gruppa.

Se tidligere informasjon om vaksinering av barn med alvorlig grunnsykdom.