Etter reportasjen om Ekkertind her i AA skrev jeg en kommentar i kommentarfeltet, hvor jeg prøver og videreformidle mine erfaringer på turismen og måten vi presenterer oss på.

Hva kan vi forvente oss av turisme nå når norgesferie kanskje er kommet for å bli?

Det e it nå som kjæm tå se sjøl, sang Vømmøl spelemannslag.

Men kan hende det gjør det?

Jeg har truffet mange turister de siste somrene som etterlyser informasjon om Sunndal. De forteller at det er vanskelig å finne plassene som de har sett bilder av på sosiale medier.

Det kan være det lille platået med mini-furua på Vettamyra eller hvor kan vi finne de røde "husene" med mer.

Jeg traff 4 studievenner som var på norgesferie, de hadde vært i Åndalsnes og skulle samtidig på turen få med seg "Blåfjell", Innerdalstårnet, for den ene var slik en Blåfjell-fan.

Men det de fortalte var at de slet med og finne overnattingsplasser og informasjon om alternativer. Videre visste de heller ikke om så mye annet de kunne få med seg når de var her.

En mor og sønn som jeg traff på i Torbudalen på sykkelturrunde med start i Eresfjorden og avslutting på Sunndalsøra , etterlyste informasjon på hva de kunne oppleve på turen.

Det som er gjengangeren blant de jeg treffer er at de ikke finner informasjon.

Sitter du hjemme og planlegger norgesferien så bruker de fleste PC eller telefonen for og planlegge turen, men det som du finner på Instagram er opplevelsen og kanskje ikke så mye informasjon om hvordan du kommer deg dit, dessuten er det mange plasser det ikke er merket stier eller at det er gode skilt.

Går du da inn på https://www.sunndal.kommune.no/ sine sider finner du ingen informasjon om turisme i Sunndal.

Så da lurer jeg på, er det slik at det er sosiale medier alene som skal være turistinformasjonen til Sunndal Kommune?

Mr. Vetti som skal bygge steintrappa på Vinnu sier at potensialet for besøkende er på 160.000 i året, hvordan skal man klare det, når vi har en kommune som ikke klarer og informere om det vi allerede har her?

Så er det noen nå som vil hevde at det er turistinformasjon på nett, det er på en måte riktig. Men om du sitter en plass på Østlandet eller hvor som helst i verden og planlegger ferien, hvordan skal du da vite at du må søke på http://www.sunndal.com eller https://www.visitnorthwest.no/?

I så fall, hvorfor er det så vanskelig å legge disse linkene på siden til https://www.sunndal.kommune.no/

Det som er min tanke er at om folk hadde fått informasjonen før de kommer hit, hadde de kanskje fått med seg mer av det vi har å by på. Kan hende de har blitt lengre og lagt igjen mer penger i bygda også ?

Det var bare noen tanker fra min side, et slags skråblikk på hvordan jeg oppfatter tilbakemeldingene fra de jeg treffer.

Er vi Sunndal vill og vakker eller er vi Fossens rike?

Forbedringspotensialet er i alle fall til stede etter mitt skjønn.