Sunndal Ski Session utsolgt

Mange turmuligheter i Sunndal. Her Karl Morten Dahl Rasmus på Sandvikhaugen.

Mange turmuligheter i Sunndal. Her Karl Morten Dahl Rasmus på Sandvikhaugen.

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Den niende i rekken av Sunndal Ski Session går av stabelen i tidsrommet 5. - 8. april. Og festivalen er utsolgt!

Det ble tidlig fullt i år også. Men det er god plass på Trædalsbakken, så alle som har lyst til å ta turen innom i løpet av helga, er velkommen til det, skrive arrangøren i en pressemelding.

Sunndal Ski Session – med fokus på trygg ferdsel i fjellet

Sunndal Ski Session er et toppturarrangement med fokus på trygg ferdsel i fjellet. Her blir det turer med norges beste guider, som har lang erfaring og mye kunnskap om dette. Selv om mange, spesielt lokale, er kjent i fjellene fra før, vil en ved å delta på Ski Session lære mer om veivalg, skredproblematikk og generelt få gode toppturtips som forhåpentligvis gjør hver og en deltaker tryggere på sine egne turer resten av året.

Sunndal Ski Session passer fint for både den erfarne, og de som er ny til topptursporten. Endelig turprogram vil avhenge av vær – og føreforhold. Det blir turer for ulike ferdighetsnivå. Men selv de korteste turene i Sunndalsfjella byr på mange høydemeter, så en hvis grunnform er godt å ha.

Tur/sikkerhetsansvarlig er som tidligere år v/ Fjellsentralen med blant andre Tor Olav Naalsund. Tor Olav er utdanna IVBV Tindevegleder, ei profesjonsutdanning etter IVBV/ IFMGA sin internasjonale standard, som i Norge er organisert av NORTIND. Dette gir høyeste internasjonale kompetanse for arbeid med mennesker i krevende fjellnatur.

Et av målene med festivalen er at deltakerne skal bli enda tryggere på sine egne valg på egne turer. Vi legger derfor stor vekt på turplanlegginen i denne læringsprosessen, ferderåd som det kalles. Deltakerne blir invitert til å bruke snøskredvarslinga i praksis. Vi skal sammen komme frem til de beste og tryggeste turene i forhold til vær- og føreforhold. Denne øvelsen krever engasjement fra deltakerne, men vi håper og tror at læringseffekten blir dobbelt så stor.

Ski Session har et turfokus, så alt starter litt tidligere: tidlig frokost, tidlig tur, tidlig afterski og tidlig i seng.


Trædalsbakken - basen for festivalen

Festivalen vil som tidligere år bruke Trædalsbakken som base for hele festivalen. Her det muligheter for å komme innom for å treffe folk, spise god mat og ikke minst få med seg foredraget på lørdagskvelden; Jan Sverre Sivertsen: Sydpolen - 66 dager med medgang og motgang - og Kari Bremnes...

Jan Sverre Sivertsen (Sivert) var en av to deltakere på en historisk Sydpol-ekspedisjon som kulminerte med at polpunktet ble nådd 17. januar 2018 - kun timer før siste fly skulle forlate Sydpolen. Sivert og turmakker Astrid måtte gjennom stormer, høydesyke, ekstremkulde og tidspress på den 1.400 km lange skituren. Foredraget tar for seg motivasjon, motgang, medgang og motløshet. Hva Kari Bremnes har med dette å gjøre får du høre på foredraget..

Sist, men ikke minst vil si takke våre lokale sponsorer og samarbeidspartnere som gjør det mulig å arrangere denne festivalen år etter år, heter det i pressemeldingen.

Artikkeltags