Det eritreiske miljøet i Sunndal, Surnadal og Molde samlet seg om eritreisk mesterskap i volleyball i Sunndal sist lørdag.

Dessverre ble ikke deltakelsen så bra som initiativtakler Yohannes Araya hadde håpet på. Flere lag meldte avbud i siste liten da en ikke klarte å mønstre nok mannskap så tett inntil påskehøytida.

Dermed ble det med fire lag; to fra Sunndal og ett hver fra Molde og Surnadal. Men de som deltok hadde det moro og fikk alle tre kamper i løpet av dagen.

Det viste seg raskt at Molde og Sunndal A var sterkest. Begge lag vant sine kamper mot Surnadal og Sunndal B med 2–0. Det innbyrdes oppgjøret ville dermed avgjøre hvilket av lagene som til slutt vant turneringen.

Sunndal A åpnet bra og vant første sett 25-23, men deretter gikk det meste Moldes vei, og laget kunne til slutt gå av banen med seier 2–1.

Surnadal endte på tredjeplass etter å ha slått Sunndal B 2–1.

Yohannes Araya satser på revansje ved neste korsvei. For at arrangementet skal videreføres neste år er han ikke i tvil om.

– Jeg har store planer for neste gang, sier Araya, som håper at det da også blir egen mixklasse. Da må imidlertid interessen blant damene økes. Rainbow, som rykket opp i 1. divisjon mix i den lokale pokalserien etter årets sesong, gjennomførte hele sesongen med bare to damer på laget.