Det ligger an til en artig og interessant kveld for alle besteforeldre, når Vegard Vandvik tirsdag 20. mars kveld gjester Sunndal folkebibliotek.

Vandvik, som opprinnelig er fra Kristiansund, har skrevet bestefarsboka, og der kommer han med mange betraktninger og tips. Han har selv ni barnebarn, derfor har han god peiling på hva bestefarsrollen krever og ikke minst: GIR.

Vandvik presenterer seg i presseskrivet på denne måten:

«Æ har skreve den første Bestefarboka i lainnet og e invitert til byn og Sunndal av biblioteksjefan for å snakk om boka og ein overmåte viktig sak. Æ har fått anbefalt å kontakt dæ i håp om at du vil skriv non ord. Boka har vært ein av bæstselleran her på sørvestlainnet der æ kjæm fra, meinn e nokså ukjent ellers i lainnet. Va riktignok på God morgen, Norge 6. desember i fjor og fikk fem heilsida i VGHelg tre daga før lanseringa 3. oktober i 2016. Men har smertelig erfart at boka ikkje har nådd ut til bokhandleran ellers i lainnet. Drukne bak de få bøkern som kjedan sine bokråd har valgt ut og promotere som bare det. "Den eneste feilen med boka de, er at du ikke er kjendis, Vegard." Sitat min forlagsredaktør.

Det synes æ e synd, fordi æ tror i likheit me forlaget, Aschehoug, at æ har skreve ei viktig bok! "