Tommy Fossum ute med ny bok - inviterer til bokslipp

Tommy Fossum gir ut ny bok til jul. (Arkiv)

Tommy Fossum gir ut ny bok til jul. (Arkiv)

Tommy Fossum presenterer nå sin nye bok "Våre ladyer og lakselorder".

DEL

Det vil bli anledning å høre mer om engelsktida i Sunndalsregionen og bokprosjektet mandag kveld 3. desember i Keila på Sunndal kulturhus og kvelden etter i Sunndalsporten på Gjøra.

Bakgrunnen for boka er ifølge forfatteren denne:

Britiske sportsfiskere har gjestet Nordmøre og Romsdal siden 1840-årene. Lorder og ladyer, geistlige og krigshelter, polfarere og rike rømlinger, playboyer og oppdagere besøkte regionen, ofte over lengre tid. Mange kom igjen år etter år - ja, enkelte bosatte seg permanent. De representerte alle en ny og fremmed verden for lokalbefolkningen i kommuner som Sunndal, Surnadal og Nesset. Om sommeren var representanter fra den britiske makteliten innenfor politikk, finansliv og det militære å finne med fluestanga ved elvene i disse traktene.

Britene satte spor etter seg. Noen svært dype spor. Flere bygde egne hus. Ethelbert E. Lort Phillips bygde ikke mindre enn fem jeger- og fiskerhytter, som fortsatt er sentrale for reiselivet i Sunndal og Surnadal. I Nesset er også minnene etter «engelsktida» sterke.
Bromley-Davenport-familien driver den dag i dag stedet Fiva i Romsdalen som en av deres familiemedlemmer forelsket seg i - i 1849.

Den dramatiske historien om Hon. Mrs Barbara Arbuthnott lever i beste velgående, ikke minst gjennom musikkspillet «Lady Arbuthnott - Frua på Elverhøy», som framføres årlig på Sunndalsøra.

I denne boka møter du flere av de eventyrlige britene. Du får vite mer om deres liv her i Norge sammen med lokalbefolkningen - og deres liv hjemme i Storbritannia.

Boka er rikt illustrert med flere tidligere upubliserte bilder.

På de to bokpresentasjonene blir det selvfølgelig mulig å kjøpe boka.

Artikkeltags