JazzåKoret byr på "Stjernesludd"

Gleder seg: Medlemmene i JazzåKoret ser fram til den årlige førjulskonserten i kulturhuset.

Gleder seg: Medlemmene i JazzåKoret ser fram til den årlige førjulskonserten i kulturhuset.

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Etter julegrantenningen første søndag i advent arrangerer JazzåKoret førjulskonserten «Stjernesludd» i Hovshall på Sunndalsøra.

Førjulstida har så mange flotte tradisjoner. En av dem er konserten til JazzåKoret. I år holdes den søndag 3. desember, og det er 20. gang koret arrangerer førjulskonsert. I år er det solister fra koret som får vist seg fram.

Vi møtte koret på Sande skole, i full sving med øvingene til konserten. «Holy Moses, I have been deceived ...» kommer det fra stolradene med dirigent Svein Asphaug Dørum som sitter ved keyboardet. Så er det tid for en pause.

– Vi øver mot førjulskonserten, der er det Lars Måløy som er konsertpianist, men Svein spiller nå på øvingen, sier leder i koret, Arnt Korsnes.

Repertoar

Det er vanskelig å tenke seg en førjulskonsert uten tradisjonelle julesanger, men JazzåKoret vil alltid prøve ut moderne sanger også, slike som passer både koret og advent.

– Vi skal selvsagt ha noen tradisjonelle julesanger, både norske og engelske, men så blir det gospelpregede sanger også. Vi har tradisjon i JazzåKoret for å ha en del nyere ting, også utenlandsk. Det blir et blandet repertoar av den lette sorten, sier Korsnes.

Av de 18 sangene koret skal framføre er sju norske og elleve engelske. Det inkluderer Moses-sangen av Elton John.

Solister

JazzåKoret har hatt forskjellig praksis med solister opp gjennom årene. Noen ganger har det vært eksterne artister som har kommet og sunget sammen med koret. I år er alle solistpartiene utført av korets egne medlemmer.

– I år har vi seks sanger der deler av sangene har solistpartier. De solopartiene skal synges av medlemmer fra koret, sier koretes dirigent Svein Asphaug Dørum.

Koret følges musikalsk av konsertpianist Lars Måløy. Det blir også hvisket om at dirigenten kanskje kommer til å ta fram gitaren.

– Vi kommer også til å snakke litt mellom noen av sangene. Selvsagt skal vi også ha med Jeg synger julekvad og som alltid avslutter vi med Deilig er jorden, sier Asphaug Dørum.

Billettene er det allerede nå mulig å sikre seg ved å gå inn på www.sunndalkulturhus.no.

Opptreden

Det er mulig å oppleve JazzåKoret andre ganger enn førjulskonserten også.

– Vi skal opptre på Jul på Leikvin den 10. desember, og den 16. desember er vi med på en konsert i Hov kirke i regi av Sunndal musikkråd, sier Asphaug.

Artikkeltags