Sunndal Storband inviterer til bonanza

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Det øves på sluttfinessene hos Sunndal Storband. Lørdag ettermiddag inviterer de til en storbandbonanza sammen med storbandvenner fra Trondheim.

Det hele starta for et par år siden, da tidligere rektor på Sunndal kulturskole, Per Sagør, tok initiativ til et samarbeid om en konsert på Dockside i Trondheim med Trondheim Storband, Ranheim Storband og Sunndal Storband. Sunndal Storband ble i sin tid starta av den samme Sagør. Etter et par besøk på Dockside, er det nå sunndalingenes tur å yte gjengjeld og være vertskap. Det gjør de med å invitere til en slags minifestival som består to arrangement sammen med de to storbandene fra Trondheim; først matinékonsert i Støgu lørdag ettermiddag og så til jam på Øra Kafé om kvelden.

I Støgu vil det bli en halvtimes konsert med hvert av storbandene. Sunndalsmusikerne gleder seg veldig til trønderne kommer, særlig Trondheim Storband. De er kjent for å være et partyband som spiller mye funk og jazz.

– Trondheim Storband er veldig flinke, de har dyktige musikere og dyktige vokalister, så vi kjenner jo på at vi har noe å strekke oss etter, og vi konsentrerer oss ekstra i forberedelsene, sier Trine Indrebø.

Tradisjonen tro er både fast vokalist Åge Fossum og fast gjestevokalist John Rasmus Leinum med og bidrar. Fossum skal prøve å synge svensk. Dirigent Peter Wergeni har nemlig, i mangel på tilgjengelige noter av sanger av svensken Svante Thuresson, arrangert to av hans sanger selv, og der trer Fossum fram på klingende svensk.

John Rasmus Leinum skal på sin side overføre «Wonder Wall» av Oasis fra rockeverdenen til storbandverdenen. Det blir også en egen avdeling med Paul Anka.

– Han ga i sin tid ut ei plate med storband, og nå blir hans popmusikk overført til storbandformat, forteller Wergeni.

For å være et storband skal det bestå av 13 blåsere og et band med piano, trommer og bass. Denne gangen stiller storbandet med ny bassist, nemlig møremusiker Sondre Meisfjord. Som oftest er det menn som finner sin plass i storband; i Ranheim Storband er det visstnok bare menn. I Sunndal, derimot, er det omtrent like mange kvinner som menn.

Høsten i storbandet er ikke fullkommen før jula ringes inn. 20. desember inviterer de nemlig til julekonsert etter samme lest som de gjorde i fjor. Der vil det bli julekos i ord og toner.

Artikkeltags