Flåøyas venner kan være en saga blott

Små teiger: Grasteigene på Flåøya er små og preget av mange års slit.Arkiv

Små teiger: Grasteigene på Flåøya er små og preget av mange års slit.Arkiv

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

I 1998 ble Flåøya Venner stiftet, og foreningen har som formålsparagraf å holde kulturlandskap og stier på øya i hevd.

Foreningen har gjennom årene gjort en kjempejobb, men det har blitt vanskeligere og vanskeligere å få folk til å stille opp både som leder og nestleder og til dugnader. I år har det vist seg at det er helt umulig å få noen til å ta ledervervene.

Mange bruker Flåøya som turmål og rekreasjon, men få vil være med å gjøre en innsats for å holde øya i hevd.

Hvert år arrangeres det slåttedag på Flåøya. Da har høyet tidligere blitt slått og på slåttedagen skal det rakes bort. Det serveres slåttegraut, spekemat og pølser. Alle, medlemmer eller ikke, er velkomne.

Det fokuseres mye på det å være ute i naturen, stikkutturer og lignede, så man skulle kanskje tro at en gammeldags slåttedag ville være et populært arrangement som barnefamilier, besteforeldre med barnebarn og andre ville være med på.

Men, nei da. Det er de samme gamle som møter opp og gjør jobben, år etter år. De to siste årene har imidlertid ungdommer fra asylmottaket vært med og bidratt, men nå er jo også de borte.

Det er utrolig trist, men det går dessverre ikke an å drive en forening uten medlemmer som gidder å stille opp.

Skulle det være noen som er interessert i å være med å redde foreningen, så møt opp på årsmøtet 15. februar eller ta kontakt med leder Ola Aafar Viseth.

Artikkeltags