Svingende julerytmer på gang med storbandet

Sunndal Storband setter deg i julestemning.

Sunndal Storband setter deg i julestemning.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Sunndal Storband har mål på seg å være sistemann ut i rekken av julekonserter før jula ringes inn. Onsdag kveld er det igjen klart for deres tradisjonelle førjulskonserter.

Det øves og det flikkes på detaljer på den nestsiste øvinga før konserten som skal være i Støgu på kulturhuset onsdag kveld. Flere gjester er inviterte for å bidra til å skape ei god ramme. En av de er konferansier Kristian Lund Silseth, som skal binde det hele sammen med betraktninger og tanker om jula. Han har invitert med seg en gjest, som denne gangen er Tina Fløystad.

- Tradisjonen tro har vi med både noen som er helt ferske og noen som er mer garva. Hanna Wergeni er en av dem som har sunget med oss før, og Jonas Bersås Folde er en av våre nye vokalister. Han skal være med for første gang, og er et spennende bekjentskap, forteller Kari Ulfsnes i storbandet.

Ulfsnes forteller at det er utrolig mange spennende vokalisttalenter i kommunen. To som skal være med for aller første gang, er Dag Bjørbekk og Kristin Skarseth. Bjørbekk fikk forelagt en sang storbandet mente ville passe godt til han. Det var han enig i, men ønsket å ha med kjæresten i duettsang. Det blir garantert noe å glede seg til.

Selvfølgelig er den faste vokalisten Åge Fossum og den nesten helt faste vokalisten John Rasmus Leinum med. Leinum skal synge duett med Hanna Wergeni. Når man og kan nevne at Christmas Sisters, bestående av Heidi Engesvik Gjerde, Heidi Vebenstad og Solveig Sallaup, er med og bidrar til svingende toner trestemt sammen med Fossum, er det klart for en trivelig kveldsstund i Støgu.

- Sju av låtene vi spiller, er arrangert av Peter Wergeni spesielt for Sunndal Storband. Et par av dem er gamle klassikere som blir framført for første gang, forteller Ulfsnes.

- Det er mange som sier at de vil komme fordi det er blitt en god tradisjon å få med seg like inn i jula, så det er en del faste publikum. Det er jo alle rettigheter i Støgu, så da kan det bli både sosialt og trivelig, avslutter Kari Ulfsnes.

Artikkeltags