Noen som har opplysninger?

Diplomet: Her er diplomet, sannsynligvis utstedt 29/6 1949.

Diplomet: Her er diplomet, sannsynligvis utstedt 29/6 1949.

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Alf Gjersvoll på Ålvundeid ønsker opplysninger om bestefar Sivert Ulvund sin innsats i Nordmøre Arbeiderparti.

– Diplomet har hengt i stua så lenge jeg kan huske, men likevel vet jeg svært lite om hvorfor bestefar ble tildelt Nordmøre arbeiderparti sitt hedersmerke, sier Gjersvoll, som håper at det finnes folk som kan ha opplysninger om bakgrunnen for at Sivert Ulvund ble hedret for fortjenstfull virksomhet i partiets interesse.

Dessverre har tidens tann visket ut underskriftene på diplomet, men legger en godviljen til, kan det se ut som om hedersmerket er utdelt 29. juni i 1949, og at den ene av to underskrevne er en herre ved navn Kristian Olsen. Kanskje kan det være ledetråder som bidrar til at Alf får de opplysningene han søker?

– Bestefar vokste opp på Øro i Ålvundfjord, men flyttet senere til Ålvundeid. Som sin far var han snekker, og livnærte seg som det gjennom hele sitt voksne liv. Han var blant annet med på å bygge to kirker på Sunnmøre. Den ene har blitt flammenes rov, men den andre står ennå. Jeg kan imidlertid ikke huske at han var politisk aktiv, men det må han tydeligvis ha vært, på ett eller annet nivå. Har noe opplysninger om dette så håper jeg de tar kontakt, sier Alf.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken