Gje meg handa di, ven: Trenger kofferter!

Fra v. Kjersti Ramsøy-Halle, Lina Engelsrud og Eva Gikling.

Fra v. Kjersti Ramsøy-Halle, Lina Engelsrud og Eva Gikling.

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Det nærmer seg aksjonsdag for de iherdige damene bak aksjonen mot nedleggelse av asylmottaket. Så langt har responsen på tiltaket vært overveldende, men nå trenger arrangørene hjelp fra publikum: -Kan noen låne oss kofferter?

Det er kanskje et underlig spørsmål damene stiller til sine sambygdinger, men søndagens aksjon er nøye gjennomtenkt, helt ned til scenografien under mønstringa. Lina Engelsrud, Kjersti Ramsøy-Halle og Eva Gikling har begynt å samle kofferter, men trenger flere.

- Vi har fått hjelp fra Oda Svendgård, som har skissert scenografien etter en ide vi hadde om å bruke kofferter som et element på scenen. Kofferter blir et veldig direkte bilde, fordi beboerne på mottaket nå må reise sin vei igjen, men det ligger også mye symbolikk i en koffert, og vi håper det beboerne på mottaket pakker i sin koffert når de reiser herfra er positive minner og varme, sier arrangørene.

- Men vi trenger mange, mange kofferter. Flere enn de vi selv har liggende på loft og i kjellere, derfor håper vi at sunndalingene vil hjelpe oss. Alle som har en koffert eller ti de kan låne ut i noen dager, oppfordres om å levere den på kulturhuset innen søndag. Ved å gjøre det, bidrar man til markeringen og hjelper å gjøre den så minneverdig som mulig, sier Lina.

Damene lover at alle som låner ut koffertene sine skal få dem tilbake i like god stand så lenge de er merket.

- Koffertene kan hentes på kulturhuset igjen på mandag. Og dersom det er noen som vil donere kofferten sin, er det bare å la være å merke eller hente den, så leverer vi dem på mottaket. Mange av de nå må flytte, kom jo hit med eiendelene sine i en plastpose, så de kommer nok godt med, sier Kjersti.

Med bare få dager igjen til aksjonen, er det travle tider for komiteen, men stemningen er på topp. Det jobbes i alle bauer og kanter, og Ane Wennevold sitter i Trondheim med mange av trådene.

- Vi har en flott samling artister som vil være med å opptre under mønstringa, det blir både matservering, loddsalg og salg av fakler. Både næringsliv og enkeltpersoner har vært utrolig positive til å bidra, sier hun.

Alt gjøres på dugnad og ingen av aktørene får betalt for innsatsen. Også maten som serveres blir lagd frivillig.

- Vi får et matbord som vil vise det mangfoldet som bor i Sunndal, med alle sine spennende smaker. Og er det noen flere som vil bidra, er det bare å møte opp med maten på kulturhuset klokka 16 på søndag. Vi vil jo gjerne ha noe norsk også, sier Eva, som spesielt ønsker seg vafler og graut, selve Sunndalsrettten over alle.

- Engasjementet vi møter fra alle hold, er overveldende og vi håper det sier noe om hvor mange som møter opp på søndag også. Selvsagt er det starten på høstferien, men vi håper folk føler at dette er viktig nok til å utsette avreise eller kanskje komme ned fra hytta en tur for å være med. Det er nå vi kan redde mottaket, ikke om noen måneder, konkluderer gjengen.

Lina Engelsrud skulle selv reise til New York med familien i høstferien, men utsatte avreise på grunn av aksjonen.

- Et eksempel til etterfølgelse, smiler de andre damene.

Program for arrangementet søndag 8. oktober på Øratorget:

Klokka 16:30: Matservering i Støgu, fotoutstilling, loddsalg og salg av fakler i foajeen.

17:30 Mønstring på trappa til kulturhuset med diktlesning, song, dans og appeller ved Brit Brusethaug, Hanna Wergeni og Alekto, Ann Iren Reiten, Gudrun Mandal, Øyvind Vådahl og Dark Horse, Torgeir Reiten, Tendai Malvine Makurumbandi, Hege Lauritzen, Kim André Rønningen, Tore Pedersen, Audun Gikling, Jo Inge Nes, barnekor, Lina Engelsrud og Kristian Lund Silseth med flere.

Ca. kl 19:00 følger vi beboerne ved asylmottaket hjem i fakkeltog.

Artikkeltags