Sunndalsdelegasjon møtte Mørebenken: - Føler at budskapet nådde fram

Møte i Stortinget. Fra v. Randi Dyrnes, Else-May Botten, Ståle Refstie, Steinar Reiten og Bente Mosbakk. (Foto fra Ståle Refsties Facebook-side)

Møte i Stortinget. Fra v. Randi Dyrnes, Else-May Botten, Ståle Refstie, Steinar Reiten og Bente Mosbakk. (Foto fra Ståle Refsties Facebook-side)

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

- Jeg skal ikke selge noe skinn før bjørnen er skutt. Men jeg føler i alle fall at vi har hatt en god dag på Stortinget, og at vi nådde fram med vårt budskap.

Det sier sunndalsordfører Ståle Refstie, som sammen med rådmann Randi Dyrnes og leder for innvandrertjenesten, Bente Mosbakk, møtte partiene på Mørebenken fredag.

Trioen hadde først møte med Vetle Wang Solheim (Høyre), Marianne Synnes (Høyre) og Jan Steinar Engli Johansen (Frp). Deretter fulgte samtale med Jenny Klinge (Sp) og Else-May Botten (Ap) og til slutt Steinar Reiten (KrF).

- Vi la spesielt vekt på å få fram betydningen av at mottakene ute i distriktene blir prioritert, slik at den kompetansen som her er bygd opp blir ivaretatt i framtiden, sier Refstie.

Han opplyser at en viktig del av den videre kampen nå blir å få løftet asylmottakenes framtid opp på politisk nivå. Dette skal skje gjennom behandlingen av statsbudsjettet.

Sunndalsordføreren er videre klar på at man ikke er ute etter å sette mottakene i Sunndal og Tingvoll opp mot hverandre - tvert imot.

- Vi må kjempe for at begge disse mottakene får bestå. Her har Sunndal og Tingvoll store felles interesser. Også de politikerne vi møtte understreket at mottakene på Nordmøre ikke skal settes opp mot hverandre, sier Refstie, som sammen med Bente Mosbakk tidligere i uka tok opp vedtaket om nedlegging av asylmottaket i Sunndal med Sunndal næringsforening.

På bakgrunn av dette møtet kommer foreningen til å engasjere seg i saken.

Artikkeltags