Da kommunen overtok ansvaret for Litj-Harryn tidligere i sommer var en frykt at rånere skulle ta seg til rette og lage hjulspor i den uferdige gressmatta. Nå er det flere som har reagert på det de mener er nettopp en slik villmannskjøring. På sosiale medier går flere offentlig ut med fullt navn, og sier sin mening om det som har skjedd.

Eller skal vi si, det de tror har skjedd. Et av bildene som har skapt harme er likt bildet over. Det viser seg imidlertid at man øser seg opp uten grunn. Odd Helge Innerdal i Statens vegvesen forklarer.

– Dette er ikke bilspor, men utplaning av jorda der grabben på gravemaskinen har satt spor etter seg. Dette er ikke hærverk, det kan jeg avkrefte, sier Innerdal.

Dårlig vær

Sporene er altså etter anleggsmaskinen. Grunnen til at de er så synlige kommer rett og slett av at det har vært store mengder regn under arbeidet.

– Det dårlige været har gjort det vanskelig å få til uten å legge igjen spor, men det er garanti på jobben, så dette vil vi ordne opp i når forholdene tillater det, sier Innerdal.

Fra parkvesenet i kommunen får vi greie på at den nysådde bakken ennå er så våt at man ikke kommer utpå med gressklipper eller annet utstyr.

Den 20. august er det offisiell åpning, og med godt vær er det håp om utbedring. Uansett, disse sporene skal ikke dempe feiringa. Til slutt har vegvesenet en oppfordring:

– Det er veldig bra at folk passer på, men det må ikke ta helt av, sier Odd Helge Innerdal i Statens vegvesen.