Gå til sidens hovedinnhold

Hedersprisen 2016 til Jostein Trædal

Artikkelen er over 4 år gammel

Årets Idrettsgalla 2017 gikk av stabelen med et flott program, god mat og verdige prisvinnere. I alt ble det delt ut fem priser for 2016: Årets talent, årets utøver/lag, årets ildsjel, åpen klasse og hedersprisen.

Kultursjef Ole Magne Ansnes hadde gleden av å dele ut årets hederspris. Han kalte vinneren sin beste kollega noensinne. Det sa en meget beveget kultursjef. Den gikk i år til Jostein Trædal for hans arbeid for blant annet sunndalsidretten og kommunale anlegg. I begrunnelsen for tildelingen av hedersprisen sa Ansnes:

- Mange av dem som driver med aktivitet i idrettssammenheng i dag, for eksempel fotball, skyting eller i sportshallen, de kan godt si en takk til Jostein Trædal. Han har håvet inn spillemidler i flere titalls millioner kroner til kommunen og anleggene her. Han er en positiv, løsningsorientert kollega, og har et godt blikk for å få til ting. Han er uredd! Jeg opplever at han er veldig respektert blant dem som driver idrett og anlegg, både i og utenfor kommunal sammenheng.

Jostein Trædal var overrasket og glad for prisen.

- Jeg står her i dag fordi jeg har hjulpet lag og foreninger. Vi hadde mange møter rundt i kretsene, for det var kjedelig å sitte på rådhuset. Det som har holdt meg gående i 30 år er å bruke friluftslivet, aleine, på jakt med hund eller sammen med andre, har gitt meg så mye. Det å få en sånn pris er helt uventa, og kanskje ikke så fortjent, men veldig glad for det. Savner ikke jobben, men savner veldig kollegaene mine. Så tusen takk, sa Jostein Trædal til stor applaus fra publikum.

De øvrige prisene gikk til:

Årets talent: Bjørn Harald Brakstad (luftpistolskyting)

Årets utøver/lag: Sunndal pistolklubb

Årets ildsjel: Hilde Nilsen (Håndball)

Åpen klasse: Stig Oldervik (Kettlebell og entusiast for alle)

Les også: En kaptein trer av

Kommentarer til denne saken