Nofima-prosjekter for 120 millioner i jubileumsåret

Adm. dir. Øyvind Fylling-Jensen. Foto: Marius Fiskum.

Adm. dir. Øyvind Fylling-Jensen. Foto: Marius Fiskum.

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Like før nyttår fikk Nofima inn nye prosjekter for 120 millioner kroner. Forskningsinstituttet får dermed en meget god start på jubileumsåret 2018.

Nofima runder i disse dager 10 år og kan juble over 15 nye forskningsprosjekt på til sammen 120 millioner kroner. Flesteparten av de nye prosjektene er for norsk næringsliv, men gleden var ekstra stor for enda et nytt EU-prosjekt.

- Vi har fått ytterligere bekreftet at vi er både et nasjonalt og et internasjonalt anerkjent forskningsinstitutt. Når vi nå skal lede et EU-prosjekt til over 40 millioner kroner, forteller det at vi har gjort mye riktig de siste årene. Forskerne er ettertraktede både av matnæringene og oppdragsgivere i offentlig sektor, sier administrerende direktør Øyvind Fylling-Jensen.

Nofima-direktøren setter også stor pris på bevilgningen på 1,5 millioner kroner fra Møre og Romsdal fylkeskommune. Pengene skal gå til utviklingen av stasjonen på Sunndalsøra, og er et sterkt signal på at fylket ønsker et sterkt forskningsmiljø innenfor havbruksnæringen.

Helt siden fusjonen av fire institutt i 2008 har Nofima jobbet tett på spesielt norske matnæringer, og de senere år i økende grad mot internasjonale matindustri. De første årene var tøffe økonomiske, men siden 2013 har Nofima hatt en solid økonomisk drift. Omsetningen er på nesten 600 millioner kroner og instituttet har 365 ansatte på fem kontorsteder i Norge. Ved stasjonen på Sunndalsøra jobber 50 ansatte.

Forskningsstasjonen for bærekraftig akvakultur på Sunndalsøra har blant annet forskningsfasiliteter for ernæring, fôr, fysiologi, avl, resirkulering, røntgen og stoffskifte. I norsk oppdrettsnæring er stasjonen godt kjent for sin kunnskap om lukkede oppdrettsanlegg. Nofimas største forskningsprosjekt CtrlAqua ledes fra Sunndalsøra. Det er på 200 millioner kroner over åtte år.

Artikkeltags