99 km på glattisen endte med kragebeinsbrudd

Skate4AIR: Kjellrun Hoås Gannestad (t.v.) og Bernadette Hendriks på isen utenfor Falun før start.Foto: Privat

Skate4AIR: Kjellrun Hoås Gannestad (t.v.) og Bernadette Hendriks på isen utenfor Falun før start.Foto: Privat

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Etter å ha gjennomført knapt 100 kilometer i fin stil på Runnsjø ved Falun, var uhellet ute for Kjellrun Hoås Gannestad. Det endte med kragebeinsbrudd.

Fallet, med et smertefullt kragebeinsbrudd som resultat, tvang skøyteløperen fra Grøa til å bryte.

I stedet for en festlig avslutning på Skate4AIR-arrangementet hun deltok i for aller første gang, ble det behandling på sykehus og opphold på sykehotell før en lang tur heim til Grøa.

– Jeg gikk i isen så det smalt en halv time før målgang. Da hadde jeg gått i ni timer og formen var på topp. Men da gikk jeg meg i en langsgående sprekk i isen. Kragebeinet er brekt og jeg har vondt både her og der, skriver Gannestad på Facebook.

Planen var å gå en 5,4 kilometers runde til slutt, men det endte med 99,04 registrerte kilometer og masse penger til forskning.


Lånte is i Sverige


Dette spesielle skøyteløpet arrangeres av nederlendere, som «låner» is i både Østerrike og Sverige for å gjennomføre arrangementet, da naturisen utendørs er for usikker i hjemlandet.

Årets utgave av isen Falun kunne by på, var imidlertid både ruglete og hadde en del sprekker. Dermed ble forholdene en ekstra utfordring når løperne ble slitne.

I fjor måtte den svenske skøytelegenden Tomas Gustafson overende. Det endte med hjernerystelse, da han ikke hadde hjelm.

Bernadette Hendriks, som deltok i Skate4AIR for tredje gang, avbrøt sitt løp da Kjellrun måtte ha hjelp.

De hadde da begge gått på skøyter mange timer etter at fellesstarten av «Daylight Challenge» hadde gått i grålysninga klokken 07.06 om morgenen.


Innsamlingsaksjon


Skate4AIR er egentlig en humanitær innsamlingsaksjon, der deltakerne blir sponset og sponsormidlene går til forskning på sykdommen cystisk fibrose.

Kjellrun og Bernadettes deltakelse i det lange skøyteløpet var derfor å betrakte som kvittering til alle de som har sponset det gode formålet ved å kjøpe planter eller lodd av dem.

Til sammen kunne de to skøytevenninnene fra Sunndakl sende videre hele 3277 euro! Etter dagens kurs tilsvarer dette knapt 32.000 kroner.


Artikkeltags