Hydro Cup: - Dette gikk svært bra

Bresjen for Hydro Cup: Fra venstre Odd Jostein Løseth med en av pokalene som skulle deles ut, Gunnar Olav Furu, Einar Samuelsen og Roger Furu.

Bresjen for Hydro Cup: Fra venstre Odd Jostein Løseth med en av pokalene som skulle deles ut, Gunnar Olav Furu, Einar Samuelsen og Roger Furu.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Rundt kl. 15.30 søndag ble de siste kampene i årets Hydro Cup blåst av rundt omkring på gressmattene i Sunndal. Da kunne arrangørene se tilbake på ei hektisk helg med nesten 200 deltakende lag og rundt 2000 spillende barn og ungdommer. Det blir ikke så rent få kamper av slikt, og kampene har pågått kontinuerlig på omtrent alle de tjue banene som har vært i bruk.

– Dette gikk svært bra. Vi har fått mange gode tilbakemeldinger, og det er viktig for oss. Det er viktig å få presentert kommunen best mulig, og det at gjestene trives. Og klart at det betyr mye at været har vært på samme lag som oss og, smiler cupgeneral Gunnar Olav Furu..

Fortsatt gjenstår det noen overrekkelser av medaljer og pokaler, og alt må skje formelt og riktig.

En viktig del av trivselen har kommet gjennom de sosiale happeningene som har pågått gjennom helga. Både barn og tenåringer hadde diskotektilbud lørdag kveld, konserten med 2re_P var godt besøkt i kveldssola på Øratorget, og ikke minst har badetilbudet vært populært.

- Badetilbudet er for overnattingsgjestene, fordi det er de som legger igjen mest penger. Det er de som spiser i kantina og sørger for overnattingsdøgn, og det er et viktig tilbud for å gi trivsel for de tilreisende, forteller Furu.

I kantina i kjelleren på videregående er det rundt 1500 som har vært innom til hvert måltid. Fredag kveld var det blant andre ordfører Ståle Refstie som sørget for at dette gikk smertefritt for seg. Bidrag fra han og ganske mange andre frivillige er et nøkkelord for å gjennomføre hele arrangementet.

– Vi har hatt veldig fokus på dommere i denne turneringa, og har arrangert eget rekruttkurs for unge dommere i Romsdal og Nordmøre Fotballkrets. Det har vært veldig positivt, understreker Furu.

Gunnar Olav Furu forteller at utenom Sunndal IL, som totalt hadde 27 lag, var det Molde FK som hadde flest lag med sine 24. Oppdal deltok med 19 lag og Clausenenga med 14 lag. Av disse 14 var det fire lag som deltok i klassen for gutter 9 år.

Fra Røde Kors meldes det om en del små og noen store skader, der beinbrudd var det alvorligste. Med så mange folk samla, skal det godt gjøres at det ikke skjer ett eller annet. Men alt i alt blei det ei særdeles bra fotballhelg for både tilreisende og lokalbefolkninga.

Se bildeserie: Hydro Cup 2017

Artikkeltags