Allerede nå kan du grave gull i billettluka

Erik Wenberg Jacobsen, Sigrid Vetleseter Bøe og Esben Bråten spiller de tre rollene i "Stjernestøv".

Erik Wenberg Jacobsen, Sigrid Vetleseter Bøe og Esben Bråten spiller de tre rollene i "Stjernestøv".

Artikkelen er over 1 år gammel

De nordmørske gullgraverne kunne neppe forestille seg at deres liv og virke på det nordamerikanske kontinentet mer enn hundre år senere skulle bli teater.

DEL

Men torsdag 1. november har JazzåTeatret premiere på stykket "Stjernestøv" på Sunndal kulturhus, der det også vises fredag 2. november. Påfølgende lørdag, den 2. november, er det klart for to forestillinger i Surnadal kulturhus.

Under det store gullrushet i Nord-Amerika deltok flere nordmøringer, spesielt fra Sunndal og Surnadal. I "Stjernestøv" følger vi tre av dem på ferden, i jakten på det forjettede metallet i det forjettede land. Det handler om forventinger, hardt arbeid, slit, kjærlighet, nederlag og små og store seire. Noen kom ut av eventyret som seierherrer, andre bukket under. Men alle er merket for livet etter å ha besøkt "lykkelandet".

Bak stykket står tekstforfatter Svein Sæter og komponist Lars Ramsøy-Halle, og nok en gang er det musikkteater som settes opp av JazzåTeatret. Sæter er forfatter med en lang rekke bøker bak seg, og har skrevet for scenen i samarbeid med blant annet Lars Ramsøy-Halle. Ramsøy-Halle har skrevet musikk til flere teaterstykker, deriblant kritikerroste "Lady Arbuthnott – Frua på Elverhøy".

Regien er ved Elisabeth Matheson, som også har bidratt til ideutvikling, dramaturgi og manusutvikling. Matheson er utdannet skuespiller og har vært tilknyttet Den Nationale Scene, Trøndelag Teater og Det norske teatret. Hun har også bred erfaring fra film.

Det er med andre ord et veritabelt A-lag JazzåTeatret nok en gang har fått med seg.

Det gjelder også på scenen, der solide sang- og skuespillerkrefter er med. De tre rollene fylles av Sigrid Vetleseter Bøe, Erik Wenberg Jacobsen og Esben Bråten.

Bøe er opprinnelig fra Bøfjorden, men er for tiden i ferd med å bosette seg i Berlin. Hun er en av Norges stigende operastjerner, og har gjort suksess i både inn- og utland. Samtidig stiller hun fortsatt opp som aktør i det lokale kulturlivet.

Bråten er den andre aktøren. Også han fra Nordmøre, nærmere bestemt Sunndalsøra. Han har deltatt i en årrekke i "Lady Arbuthnott" og en rekke andre oppsetninger. Bråten er en av JazzåTeatrets egne særdeles dyktige amatører.

Sammen med de to nordmøringene finner vi altså Erik Wenberg Jacobsen, som har spilt i en rekke av de store musikalene som "Les Misérables" og "Jesus Christ Superstar" for å nevne noen. Han er profesjonell sanger og skuespiller, og var sist sommer også å finne på teaterscenen i Sunndal som Same-Torkill i "Lady Arbuthnott".

Nytt norsk musikkteater blir ikke skapt "hver dag", og nye produksjoner fra JazzåTeatret har heller ikke blitt skapt hvert år. Derfor er det altså en aldri så liten begivenhet som finner sted i begynnelsen av november.

Og som sagt er billettsalget allerede i gang ved de respektive kulturhusene. Løp og kjøp!

Artikkeltags