Gå til sidens hovedinnhold

Sunndalsøra Småbåtlag: Hva er det vi gjør galt?

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi kan som de fleste forstår ikke tillate bading der det er båttrafikk. Enkelt og greit av sikkerhetsmessige grunner. Det er vanskelig å observere en badende når du kommer kjørende med båt. Konsekvensen kan være at vi lemlester en unge med våre propeller og i verste fall med en dødelig utgang.

Vi har siden 2006 foreslått å bruke kjeila på sørsida av havna som badeplass og parkområde. Som ei nødløsning har vi inntil videre tillatt bading på vår gjestebrygge. Men som en skjønner er ikke dette noen god løsning når det legger til båter. Da skal ungdommene opp på taket av båtene for å stupe. Resultatet er knekte antenner og nedtråkkede takluker.

Gjestebrygge som i dag brukes som badebrygge skal om ikke lenge flyttes over i den andre kanalen. Hva skjer da? Jo ungene følger etter og begynner å bade i den delen av havna hvor det er båttrafikk. Vi synes det er kjekt å ha ungdommer i nærheten. Men vi er bekymret for deres sikkerhet. Vi setter også pris på alle turgåere i området. Og de er mange.
Hva er det vi gjør galt i Sunndalsøra Småbåtlag?

• Hvorfor får vi ikke kommunen i tale for å tilrettelegge en god badeplass i tilknytning til havna og skape et godt tilbud til turgåere.

• Jeg ser også andre potensielle for å utvikle området til allmenn nytte og glede.

Men vi har i dag bare medlemmenes kontingenter å støtte oss på. Da må vi nødvendigvis prioriter egne behov. Vi får ikke støtte fra det offentlige. Den lokale banken som vi bruker, deler ut penger til lag og foreninger. Mange av disse kronene er våre renteutgifter til banken. Men vi er ikke på lista. Hydro, som også har nytte av havna via dykkertjenester og beredskap, deler ut penger til lag og foreninger. Men vi er ikke på lista. Hva er det vi gjør galt?

Heldigvis har vi mange dyktige medlemmer. Bare i år har vi passert over 1000 dugnadstimer. Vi skal vel greie oss uten støtte, men det er synd at lokalsamfunnet ikke ser potensialet i området og er med på å løfte det et hakk videre.

PS!
Barn og ungdom som vokser opp i Sunndal har behov for en positiv oppvekst. Hvis ikke kommer de ikke tilbake etter at de har studert i Trondheim eller Oslo. Etter noe år i storbyen begynner de å lengte tilbake til hjemstedet. Da er det viktig å tenke på hva disse ungdommene vektlegger. Idrett, musikk og teater er viktig. Men også jakt og fiske, friluftsliv (og bading) kan være avgjørende for at vi får tilbake godt kvalifisert arbeidskraft. Jeg tror at en godt tilrettelagt badepark er ei god investering for lokalsamfunnet.

Kommentarer til denne saken