Sunndalssvømmeren Erik Gundersen (f. 2006) vekker oppsikt med sine prestasjoner i langbane-NM i Bergen. Han svømmer i paraklassen senior, og i løpet av mesterskapet sopte han med seg hele tre gull, fire sølv og to bronse.

– Den prestasjonen vi er mest fornøyd med, er faktisk bronsemedaljen på 50 meter butterfly. Den kom som lyn fra klar himmel, og Erik forbedret sin personlige rekord med utrolige fire sekunder, sier trener i Sunndal SLK, Ole-Anders Andreassen.

Erik med flest heat

Gundersens prestasjoner er imponerende i lys av at han deltok i så mange øvelser. Speaker i svømmehallen i Bergen, opplyste til publikum at Erik Gundersen fra Sunndal SLK var den svømmeren som deltok i flest disipliner i mesterskapet.

Rå prestasjon

Sunndalssvømmeren Bjørnar Grytnes Laskerud (f. 2004) leverte tirsdag en rå prestasjon da han svømte inn til sølvmedalje i junior-NM på 50 meter fri, med tiden 23.52.

– Det var et meget bra gjennomført i et finaleheat med meget sterk konkurranse. Det kunne til og med blitt førsteplass, men det er et par småting vi må rette på. Det skal vi gjøre inn mot seniorfinalen, sa en fornøyd svømmetrener Ole-Anders Andreassen, før siste øvelse gjensto.

I A-finalen senior tirsdag ettermiddag, svømte Grytnes Laskerud inn til tiden 23.56. Det holdt til sjetteplass, 55 hundredeler bak bronseplassen.

Grytnes Laskerud tok søndag for øvrig bronsemedalje i juniorfinalen på 100 meter fri.

Mangler matching – men presterer

Sunndalssvømmernes prestasjoner er imponerende, ikke minst med tanke på pandemiåret som har gjort det vanskelig å konkurrere.

– Stort sett har vi bare trent. Svømmerne våre har savnet konkurransematching. For tre uker siden fikk vi i hui og hast arrangert et stevne i Sunndal svømmehall der det også deltok svømmere fra Ålesund og Kristiansund. Formålet var i første rekke å kvalifisere sunndalssvømmerne til NM, sier Andreassen.

Flere skulle vært med til NM

Hadde det ikke vært for det reduserte mesterskapet på grunn av koronaen, ville det vært flere enn to svømmere fra Sunndal med i NM.

– Vi var kvalifisert til stafetter for juniorer, men dessverre ble ikke disse øvelsene arrangert i årets NM. Hadde det skjedd, ville Eskil Nerdal, Bendik Botten og Jonas Kurseth Smistad også vært med.

Den siste uka før mesterskapet, hadde Sunndal SLK med NM-deltakerne Bjørner Grytnes Laskerud og Erik Gundersen vært i Hamar og trent i langbane, for å forberede seg til NM. En langbane for svømming er som kjent 50 meter, mens en kortbane slik du finner den i Sunndal svømmehall, er 25 meter.

NM i langbane i Ado arena i Bergen gikk over fire dager og ble avsluttet 6. juli.