SuSu-avtalen revidert: Fortsatt penger å hente til bedriftsretta tiltak

Artikkelen er over 1 år gammel

Kommunestyrene i Sunndal og Surnadal har revidert avtalen som ligger til grunn for SuSu-samarbeidet 2018-21.

DEL

Bedrifter i begge kommuner kan igjen søke SuSu-Programmet om tilskudd til bedriftsretta tiltak. Fortsatt gjelder at tiltak som gir sysselsettingseffekt eller bidrar til vekst vil bli prioritert.

Møte i programstyret 19. juni

- Ta kontakt dersom du vurderer å søke om tilskudd, sier Harald Bredesen i Surnadal kommune og Per Helge Malvik i Sunndal Næringsselskap. -Vi bidrar gjerne med råd og tips. Tilskudd kan ytes til

· Forstudie / forprosjekt

· Markedstiltak

· Utviklingstiltak

Det er styret for SuSu-Programmet som tildeler tilskudd. - Neste styremøte er 19.juni, og for å være sikker på å få søknaden behandlet må vi ha den senest onsdag 5.juni.

Positive vedtak i begge kommunene

På bakgrunn av en rapport fra kontrollutvalget i Sunndal er avtalen som ligger til grunn for SuSu-samarbeidet nå revidert. Med positive vedtak i Sunndal og Surnadal kommunestyre 8. og 9. mai er det slått fast at SuSu-Programmet fortsatt kan tildele tilskudd til utviklingstiltak i lokale bedrifter. Det vil si at bedrifter i begge kommuner igjen kan søke om tilskudd fra ordningen for bedriftsretta tiltak.

108 nye arbeidsplasser på fire år

Næringssamarbeidet mellom Sunndal og Surnadal fikk svært god omtale da Oxford Research i juni i fjor la fram sin evaluering av samarbeidets fire første år, 2014-17: Oxford Research mener at SuSu-Programmet kan vise til betydelige resultater, vurdert ut fra ressursinnsatsen og målsettingene for programmet.

- Fraordningen for bedriftsretta tiltak ble det i denne perioden ytt tilskudd til 66 prosjekt som samlet bidro til etablering av 108 nye arbeidsplasser og sikring av 77 arbeidsplasser i bedrifter i Sunndal og Surnadal, forteller Karin Halle som er administrativ leder for SuSu-Programmet.

Det er i bedriftene jobben skal gjøres

Gjennom å yte tilskudd til utviklingstiltak i lokale bedrifter er målet å medvirke til å skape minst 80 nye arbeidsplasser i Sunndal og Surnadal i perioden 2018-21.

- De gode erfaringene fra forrige periode gir grunn til optimisme, men vi understreker at det er i bedriftene jobben skal gjøres, sier Bredesen og Malvik.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken