Hei! Dette går ut til kommunedirektøren etter et innlegg jeg leste i avisen om mangel på folk i helse og omsorg.

Jeg er ei dame på 27 år som var lærling som helsefagarbeider her i sunndal kommune frem til juni 2021, da besto jeg fagprøven min og er nå faglært. Her var det ingen tilbud om å være vikar eller fast ansatt videre, dermed måtte jeg søke meg til andre kommuner.

Nå jobber jeg 64% fast natt i tingvoll kommune og trives veldig godt med det, dette utgjør 28 vakter fordelt på en 12-ukers turnus, noe som vil si at jeg har en god del fri. Jeg valgte derfor å sende inn en åpen søknad til leder i helse og omsorg om at jeg stiller meg tilgjengelig som vikar og kunne til og med tatt på meg en liten fast stilling så lenge den hadde blitt utarbeidet ut fra den jobben jeg har nå.

Dette fikk jeg absolutt INGEN respons på. Hvordan kan dere gå ut i avisen å si at dere virkelig sliter og prøver deres beste på å få tak i folk når det ikke blir besvart når faglærte prøver å få seg jobb her? Jeg skjønner at jeg alene ikke er nok til å dekke bemanningskrisen, men kan lure på om jeg er alene om å ikke bli besvart når man stiller seg tilgjengelig for bokommunen sin.

Bør vel ta vare på de som bor i kommunen og som har gått denne yrkesveien av en grunn.

Mvh en veldig provosert helsefagarbeider.