Gå til sidens hovedinnhold

Testet postivt - hadde likevel ikke covid-19

Pressemelding fra Tingvoll kommune:

Kommuneoverlege og smittevernlege Bjarne Storset melder at det denne uka ble registrert en positiv covid-19-test på en person i Tingvoll som ble smittet av en ikke-vaksinert person.

Den som ble smittet, var også uvaksinert.

I en pressemelding fortsetter han:

- I dag ettermiddag fikk vi bekreftet at en mann som testet positivt i forrige uke, egentlig ikke har hatt covid-19. Testene er mer enn 99% sikre hvis PCR-testene er positive. Denne personen var fullvaksinert, hadde overholdt smittevernreglene til punkt og prikke og personen hadde helt lette luftveissymptomer. Dessuten ble det ikke funnet smittekilde. Vi fant derfor grunn til å reteste og begge testene denne uka var negative. Konklusjonen er derfor at denne personen ikke har hatt covid-19.

- Denne uka har vi testet alle klassene ved Tingvoll barne- og ungdomsskole fra 5. klasse og opp samt alle klassene på Tingvoll VGS. Det ble ikke funnet spor av smitte, opplyser Storset.

Han sier det er gledelig at det er god oppslutning om vaksinering av barn. Kommende uke har de fleste barn over 12 år fått vaksine. Vaksinen er gitt til mer enn 15 millioner barn, skriver Storset i pressemeldingen.

- Det er ingenting vaksinen kan gi som ikke også viruset gir med et verre resultat. Vi vet ikke alt, men vi vet nok til at vi sterkt kan anbefale at barn 12 år og eldre bør få vaksine.

Han avslutter:

- Det er bare vaksinen som kan føre oss tilbake til normaliteten. Ved at man sier ja til vaksinen, beskytter man også sårbare personer. Alvorlige senskader av covid-19 kan også ramme unge, friske personer.

Kommentarer til denne saken