Gå til sidens hovedinnhold

Tingvoll kommune: Ansatte bes holde seg hjemme etter Hellbillies-konsert - sunndalinger var også til stede

Tirsdag ble det kjent at en person som var på lørdagens Hellbillies-konsert med 800 andre i Molde, har testet positivt på koronaviruset.

Det er nå klart at ansatte fra både Sunndal og Tingvoll kommuner var til stede på konserten.

Tingvoll kommune tok affære tirsdag kveld, og la ut denne beskjeden på sin hjemmeside:

I dag er det bekreftet at en person med corona-smitte har vært på konsert med Hellbillies i Molde lørdag kveld. Vedkommende har også vært på utestedet Tapp og Kork etter konserten.

Ansatte i Tingvoll kommune som har vært på disse plassene lørdag 29. februar bes om å holde seg borte fra jobb inntil ny beskjed blir gitt.

Gi beskjed til din leder om du har vært på de to nevnte stedene sist lørdag, og avvent med å komme på jobb inntil ny beskjed blir gitt.

Dette gjør vi i samråd med kommuneoverlegen i Tingvoll.

Beskjeden er undertegnet assisterende kommunedirektør Bjørn Sletbakk.

Sent tirsdag kveld har det ennå ikke gått ut noen beskjed fra Sunndal kommune.

Personen som har testet positivt er nå i Oslo. Vedkommende var på tur med en vennegjeng på fire personer. I løpet av lørdagskvelden var han både på konsert og innom baren Tapp og Kork.

Vennene er nå satt i karantene i 14 dager, skriver NRK.

Kommuneoverlege i Molde, Cato Innerdal, beskriver det som en vanskelig situasjon der mange kan ha blitt smittet. Han ber alle som har vært på konserten være oppmerksomme på symptomer som luftveisinfeksjoner og tett eller rennende nese.

En husstand i Surnadal kommune ble tirsdag satt i karantene av helsetjenesten etter å ha vært på reise.

– Dette er i påvente av svar på prøvar som er tekne på grunn av mistanke om koronavirus-smitte. Dette er eit føre var tiltak. Karantenen vil vare inntil det er kome svar på prøvane. Vanlegvis tek dette om lag tre døgn. Ny pressemelding vil bli sendt ut så fort svar føreligg, skriver kommunen i en pressemelding.

Kommentarer til denne saken