Idet jeg kommer inn ytterdøra på Sellanrå, hører jeg lyden av musikk. Det er lyden av 70-tallet. Lørdag kveld blir det levende musikk i fem timer non stop.

Nå blir det riktig nok ikke bare 70-tallsmusikk på Tommstock på Sellanrå, men det blir et hyggelig gjensyn med gruppa som rocka Tingvoll på midten av 70-tallet, nemlig Advent. For de fleste av de er det tjue år siden det forrige møtet – også da i regi av Tommstock. Fredag ettermiddag var avsatt til intens øving, og ifølge bassist Lars Olav Grytli har de bare tida og veien for å komme i havn med gjennomkjøring av ei fornuftig spilleliste på åtte sanger.

For et par av karene i Advent, er det ikke bare tjue år, men hele 42-43 år siden sist de møttes.

- Jeg fant fort ut at det var de samme karene, og det var bare at de har blitt litt eldre, sier surnadalingen Jostein Dønnem, som ikke har møtt de andre siden vårparten i 1974.

Gjengen er enige om at det virka som at det var i forrige uke de holdt på. Nå blir det rein spilleglede på konserten fra gjengen som møttes på Tingvoll Gymnas i sine unge dager. Bare Lars Olav Grytli var tingvollgjelding, de andre var en herlig blanding av sunnmøringer, romsdalinger og nordmøringer.

- Den gang var vi jo fra 20 – 23 år gamle, og noen gikk på gymnaset og noen var ferdige. Nå bor vi på forskjellige kanter av landet, og Per Spjelkaviknes har faktisk kommet helt fra Spania for å være med denne helga. Vi har holdt på med musikk hver for oss i en eller annen form, men det er utrolig kjekt å møtes igjen på dette arrangementet, forteller Grytli.

At de fortsatt spiller musikk på hver sin kant, er arrangør og initiativtaker Roger Skjegstad veldig glad for. Her overlates lite til tilfeldighetene. Takta og teksten skal sitte skikkelig. I det Aura Avis kommer til Sellanrå, er det en av sangene fra tidlig i Eric Claptons karriere de øver på, men de lover også blant annet Rolling Stones.

Lars Olav Grytli vil man og møte på scenen sammen med Ludvik Wærdahl under gruppenavnet Dalasvingen. I 1980 kom de med singelen «Kaldvasskranen», hvor også tingvollhyllesten «Kjære Tingvoll» er med. Disse sangene blir å høre lørdag kveld.

- Vi gleder oss veldig til denne kvelden, forteller Roger Skjegstad, som sammen med Jon Ola Ulset har tatt initiativ til denne musikalske lørdagskvelden på Sellanrå.

For 20 år siden arrangerte Skjegstad den første Tommstock, og nå er det klart for den andre. Hvis det blir suksess, ønsker Skjegstad gjerne at det blir en tredje en med litt kortere intervall enn tjue år.

- Vi har tjue – tretti navn på blokka vi kan kontakte for et neste arrangement. Men da må publikum stille opp lørdag kveld på dette arrangementet, understreker Roger Skjegstad.

Disse spiller også lørdag kveld: ToK, Års Ok Fridar, Private Eye, Syvsover, Kultmakeran og Solveig Bergslid. Det starter kl. 21 for alle som vil ha en liveopplevelse av de sjeldne i Tingvoll.