Sprukne glass i barnehagen

Bildet av sprukket vindu i Straumsnes barnehage, publisert oktober 2014. (Arkivfoto Yngve Lie).

Bildet av sprukket vindu i Straumsnes barnehage, publisert oktober 2014. (Arkivfoto Yngve Lie).

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Tiltak blir vurdert.

DEL

Oktober 2014 skrev Aura Avis om to sprukne vinduer i den splitter pine nye Straumsnes barnehage.

Glassmester hadde vært på besøk blant annet. Flere mulige årsaker ble nevnt. Siden har det også sprukket såpass at det har kommet glassplinter inn i lokalet, meldte NRK i dag mandag.

Tingvoll kommune selv nevner at siden oppstarten våren 2014 har fem vinduer sprukket.

Møte med entreprenør og glassmester

Kommunen skriver på sin nettside at de i dag mandag 29. august har hatt møte med Brødrene Rødsand og glassmester Solbjør om en oppfølging av de sprukne vinduene, som alle er på solsiden og alle sprukket i felt to regnet fra golvet.

- Skadene har skjedd på dager med sterk sol, mens sprekkene har oppstått på kveldstid (ved avkjøling). Alle sprekkene skyldes termiske brudd. Det vil si at vinduene ikke har blitt påført skade, skriver virksomhetsleder Margrete Magerøy.

Kunne ikke vært forutsett

Videre står at Røsand/Solbjør sier følgende: Alle vinduene er satt inn i hht. lov om barnehagebygg. Det er lovpålagt med sikkerhetsglass 80 cm opp fra gulvet. Dette er ivaretatt i barnehagen. Når det gjelder de sprukne vinduene, er disse plassert over grensen på 80 cm, og har ikke sikkerhetsglass. Bygget er prosjektert etter datasimuleringer om sol-/skyggeforhold, og er i hht. gjeldende forskrifter. I følge Røsand/Solbjør kunne ikke ovennevnte skader vært forutsett verken av dem eller kommunen.

Aktuelle tiltak

I meldingen nevnes at to av fem vinduer tidligere er byttet ut med tilsvarende glass, mens de tre siste vil bli byttet ut med sikkerhetsglass/herda glass snarlig. Kommunen vil vurdere to alternative løsninger for de resterende vinduene i felt nummer 2 og har bedt om pristilbud på disse.

Alternativ 1 er å legge på klar folie på innsiden av vinduene noe som vil hindre at eventuelle glassbiter kommer inn i rommet.

Alternativ 2 er å skifte ut resten av vinduene i felt 2 med sikkerhetsglass.

Artikkeltags