En bever har vært innom Kvisvik camping i Tingvoll.  Absolutt en sjelden gjest, for det er ikke mer enn to ganger de siste ti årene meldt om bever i Tingvoll.

Bever i fjæra

Dagen var lørdag 6. mai, og kommunes viltforvalter Lars Erling Koksvik ble oppringt om at det var en bever i fjæra ved campingplassen.

Der satt det et middels stort eksempel av den største gnageren på den nordlige halvkule.  Det vites ei om det var en feriegjest ute etter hytte, eller en høvelig plass ved vannkanten.  For det er jo slik med beveren at det er hytter i vannkanten som er livet. Eller kanskje snarere en snerten trehytte under vann av selvhogd kortreist trevirke og ellers stor egeninnsats.

Nydelig sted

Og Kvisvik er jo en fin plass også for temporære etableringer, det har mange utenbygds tatt følgende av og kjøpt seg hytte i bygda og eller kjørt vogna ned til campingplassen ved sjøkanten.

Men så leser vi at beveren ikke så ut til å ha det helt bra, den hadde en litt unormal framferd.

- Den var ikke normal sky og virket sliten, står det å lese på nettsiden viltitingvoll.no.

Antakelig var beveren sliten etter en lang svømmetur.

Kom, så - og forsvant

Første gang de så bever i Tingvoll, var det kun som spor etter trær den hadde felt ved Bergemsvatnet. Nå fikk man tatt den nærmere i øyesyn. Søndagen etter var kommunes folk atter ute og så etter  om den hadde kommet til hektene. Da var den borte. Har noen sett dyret eller spor etter den, er viltforvalteren takknemlig for informasjon.

Endte opp i Fræna

Ulf Lucasen hos fylkesmannen opplyser til viltitingvoll.no at beveren som var innom Tingvoll for rundt ti år siden, trolig dro videre via Eide og endte opp i Fræna.

Slik sett var den forut for sin tid. Nå er andre på vei dit.  Eide slås nå sammen med Fræna i kommunereformen.  Det gnager ganske sikkert mange i kommunen  med svane i kommunevåpenet, uten at det hjelper det spor.

Les: Sjelden gjest i Tingvoll - bever på stranda ved Kvisvik Camping