St. Peter til himmels - Eksotisk fisk i hjemlig farvann

ST. PETER: Tommy Vangsmo med fisken i pøsen etter tre døgn i krabbefengsel på Fløystad, til paradis i Ålesund med stimer av lekkerbiskener.FOTO: YNGVE LIE

ST. PETER: Tommy Vangsmo med fisken i pøsen etter tre døgn i krabbefengsel på Fløystad, til paradis i Ålesund med stimer av lekkerbiskener.FOTO: YNGVE LIE

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

St. Peter gikk i garnet på Fløystad, for siden å komme til sitt paradis i Ålesund.

DEL

– Vi har den i krabbefengslet, sier Ole Fløystad, og viser vei ned til flytebrygga og buret de bruker til å holde krabben levende i sesongen.

Der er St. Peter, rariteten som var på torskegarnet lørdag morgen da Ole sammen med Ragnhild og Håkon Haugstad så etter fisk.

Tirsdag kom Tommy Vangsmo og Britt Giske Andersen fra Atlanterhavsparken og tok sjeldenheten med seg til Ålesund. Greide St. Peter seg gjennom skjærsilden, transporten i tank med oksygen til Ålesund, så skulle det gå den vel.

St. Peter i himmelen

– Der går den rett i bassenget og skal svømme i lag med sild og brisling. Der er den i himmelen, sier Vangsmo.

For bassengkameratene er også livretten. Den kunne kommet på bordet på Fløystad:

– Den må du ikke kaste, den er fin å ete, siterer Ole faderen Nils Fløystads reaksjon da han fikk vite om den uvanlige fangsten.

Først trodde Ole det var flyndre, men St. Peter er lik å se til på begge sider. Så husket han en artikkel i TK samt søkte på nettet, og da ble arten fastslått. Akvariet i Ålesund ble koblet inn. Der kaste de loss og satte kursen nordover. St. Peter trives i varmere strøk, men er vanlig opp til den engelske kanal. Atlanterhavsparken har tidligere hatt en av arten. Den døde en kjølig vinterdag.

– St. Peter er spesiell.Nå tar vi den til Sunnmøre og lager en attraksjon av den, sier Andersen.

Og føyer til skjemtende til:

– Og penger.

Alt vel

Siste: St. Peter fra Fløystad er kommet vel fram til sjøvannsbassenget i Ålesund. Han blir tatt godt vare på.

Artikkeltags