Rekordstor interesse for gavetilskudd i Tingvoll. Lag og foreninger har til sammen søkt om 8,9 millioner

Daglig leder Finn Moe Stene i Sparebankstiftelsen Tingvoll.

Daglig leder Finn Moe Stene i Sparebankstiftelsen Tingvoll. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Sparebankstiftelsen Tingvoll har inne søknader for 8,9 millioner kroner.

DEL

Sparebankstiftelsen Tingvoll har rekordstor stor interesse for gavetilskudd. Søknadsfristens utløp 31. mars.

Det er kommet inn hele 46 søknader fra lag, foreninger og andre organisasjoner i Gjemnes og Tingvoll kommuner. Til sammen er det er søkt om gavetilskudd på 8,9 millioner kroner, opplyser daglig leder Finn Moe Stene i en pressemelding.

Prosjektene som ønskes gjennomført, har en samlet kostnadsramme på 13,9 millioner kroner. Søknadsbeløpet utgjør i snitt 64 prosent av prosjektenes kostnad, eksklusiv betydelig dugnadsinnsats som vil bli nedlagt.

4,2 millioner kroner

Generalforsamlingen i Sparebankstiftelsen Tingvoll har besluttet at inntil 4,2 millioner kroner kan benyttes til gavetilskudd i 2019. Moe Stene sier at sett i forhold til søkernes ønsker i søknadene, må nok styret skuffe mange søkere. Men mange blir sikkert svært glade.

– Styret har derfor en stor utfordring foran seg i å prioritere samt fordele årets gavetilskudd blant søkerne. I midten av mai kan søkerne forvente svar på sine søknader. Fram til da vil styret gjennomgå søknadene grundig, og foreta sine prioriteringer og beslutning, heter det i pressemeldingen.

Store summer

2012 var første året Sparebankstiftelsen Tingvoll kunne dele ut gaver av sitt overskudd. Med årets gaveutdeling har lag og foreninger i Gjemnes og Tingvoll kommuner til sammen blitt tildelt over 23,2 millioner kroner. Det blir et snitt på 2,9 millioner pr. år.

– Det er ingen formål som blir spesielt prioritert ved årets gavetildeling. Fellesnevneren for de prosjekter som blir tilgodesett med gavemidler, er at tiltakene skaper engasjement og har verdi over tid, gir nytte og glede til mange i Gjemnes og Tingvoll kommuner, og at det nedlegges en betydelig dugnadsinnsats, skriver Moe Stene.

Artikkeltags