Aura Avis og Tidens Krav kastet på gangen

Yngve Lie (Aura Avis) og Jan Arve Ødegård (Tidens Krav) måtte finne seg i å bli satt på sidelinjen.

Yngve Lie (Aura Avis) og Jan Arve Ødegård (Tidens Krav) måtte finne seg i å bli satt på sidelinjen.

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Som ventet er pressen kastet på gangen da Tingvoll kommunestyre fikk på bordet oppfølging av vedtak i sak 60/2016 i Tingvoll kommunestyre november i fjor.

Det skjedde klokken 12.53, etter at setterådmann Ottar Brage Guttelvik redegjorde for saken og ba om at møtet ble lukket ut fra personvernhensyn med bakgrunn i kommunelovens paragraf 31 punkt 2,3 og 4.

Så lukket ordfører Milly Bente Nørsett (Ap) møtet ut fra forvaltningslovens paragraf 13 som går på personlige forhold. Overraskende nok lukket ordføreren møtet uten først å spørre kommunestyret om det skulle lukkes.

Konflikt

Bakteppet for saken er en alvorlig konflikt i ledergruppen og kontrollutvalgets årsmelding for 2015, hvor det ble pekt på at journalpraksisen i kommunen ikke er i tråd med gjeldende lov og regelverk. I dette vedtaket ble det fattet at alle dokumenter som har blitt holdt tilbake, snarest skal legges fram for kommunestyret.

Fylkesrådmann Ottar Brage Guttelvik ble den 11. mars 2014 hyret inn som setterådmann for å bidra til å løse den fastløse konflikten.

Inn i varmen

KLokken 14.39 kom så media inn i varmen igjen, etter at Stig Fjeldset (Frp) foreslo å åpne møtet - noe et enstemmig kommunestyre var enig i.  Det var deretter en  åpen debatt omkring arkivering og journalføring i Tingvoll.

Klokken 15.55 ble det så klubbet et fellesforslag fra alle minus Miljøpartiet de grønne. Kjernen i vedtaket er at det skal foretas en forvaltningsrevisjon av arkivsystemet i Tingvoll kommune.

Artikkeltags