Grimstadhøgda 4H er best i fylket

ÅRETS KUBB: Grimstadhøga 4H utmerker som en god og kreativ kubb. Bildet er fra høstfesten  i oktober.ARKIVFOTO: YNGVE LIE

ÅRETS KUBB: Grimstadhøga 4H utmerker som en god og kreativ kubb. Bildet er fra høstfesten i oktober.ARKIVFOTO: YNGVE LIE

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Grimstadhøgda 4H i Straumsnes er valgt som Årets klubb 2016 i Møre og Romsdal.

Kommende søndag er det fylkesårsmøte i Malmefjorden. Her vil Grimstadhøga 4H få prisen som Årets klubb 2016.

De ble også Årets klubb i 2011 og i 2013, så dette er en klubb som år etter år holdet et aktivitetsnivå som legges merke til.

Frivilligheten

Foruten det ble rådgiver Ann Marit Vikan i 2013 kåret som Årets ildsjel i Aura Avis og til Friluftslivets Ildsjel i 2016. Hun har stadig påpekt at om det er hun som har fått hederen, er all ære å dele med de øvrige som står på for klubben.

Begrunnelsen fylkeslaget gir for kåringen som Årets klubb 2016, er at klubben har gode, kreative og morsomme aktiviteter. Styret tar ansvar og driver klubben med råd fra klubbrådgiverne. Klubben har dessuten vært aktiv på de fleste fylkesarrangementene.

Fikser det meste

Av de ting som nevnes er at klubben i mange år har arbeidet med «Fikser alt», som er en sekk med aktiviteter som klubben gjennomfører i alt fra smiing og snekring til kongle- og frøsanking på oppdrag fra kommunen og skogselskapet.

De har overnattinger, gjennomførte i fjor et glasskurs og de har et friluftsområde bygd opp gjennom flere år. Det siste er en oppvaskstasjon for å bedre hygienen.

Klubben har også bygd en smie/glassverksted. Til dette har de kjøpt inn en brukt glassbrennerovn.

Artikkeltags