Til torgs med valget

VALGKAMP: Roger Bach, Lise A. Aasgård, Stig Fjeldset, Anders Saltbones, Tone Muruvik Hagen, Gunnar Waagen, Lars Jostein Holten og Ingrid Waagen.

VALGKAMP: Roger Bach, Lise A. Aasgård, Stig Fjeldset, Anders Saltbones, Tone Muruvik Hagen, Gunnar Waagen, Lars Jostein Holten og Ingrid Waagen.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Et ordførervalg, eller et resultat etter hva folk mener om kommunereformen.

DEL

På rekke og rad utenfor Coop på Tingvoll sto partienes representanter og bød på smakebiter av sine partiers fortreffelige meny. Men hva for noen er snadder, er for andre uspiselig eller vel generelle vendinger. Det luktet kanske valgflesk, men det viste seg å være Senterpartiets baconsnacks.

– Jeg tror at det som slår ut i dette valget, er hvem folk ønsker som ordfører – og stemmer etter det, sier Anders Saltbones (KrF).

I Tingvoll er ordførerkandidatene flere. Peder Aasprang (Sp), Milly Bente Nørsett (Ap), Gunnar Waagen (KrF), Stig Fjeldset (Frp) og Per Magne Waagen (H).

Og det er tegn som tyder på at det kommer til å bli vel så mye et ordførervalg som et partivalg. Saltbones har flere med seg i det.

Men ikke Senterpartiet på stand;

– Jeg tror ikke det er så opplagt på grunn av kommunereformen, sier Lars Jostein Holten.

Partikollega Ingrid Waagen føyer til at de som sier de er opptatt av kommunereformen, sier de vil stemme Sp.

KrF. har slått frampå om en sterk Nordmøre kommune, men Saltbones ser at det ikke er realistisk nå. Det blir tilløpt til en debatt på «standplassen».

Saltbones mener det blir viktig å være aktiv og forhandle om hva Tingvoll blir sittende med. Fjeldset bemerker at Tingvoll henger etter i prosessen, og at han vil ha klare alternativer og hva Tingvoll kan beholde.

Holten mener reformen i utgangspunktet er feil. Det er ikke er snakk om en reform for samarbeid, men nedleggelse av små kommuner. Og skal en gå sammen må en også se innover og ikke bare utover mot byen.

Tone Muruvik Hagen (V) tror folk også er opptatt av oppvekst. Noen nevnte eldreomsorgen og det miserable som er vært brakt opp i lyset. Ad rekruttering til sektoren, peker Fjeldset på at det er folk nok som vil jobbe. Atten har søkt en 80-prosents helsefagsstilling.

Artikkeltags