Tove-Lise Torve: FrP villeder innbyggerne

Tove-Lise Torve

Tove-Lise Torve Foto:

Av
DEL

Leserbrev I kjent stil driver Frank Sve og Frp med aktiv desinformasjon. Nå sist i et leserinnlegg som omhandler fergetakster.

Jeg mener vi folkevalgte skal bidra til en faktabasert og opplysende debatt. Så er det opp til velgerne å gjøre seg opp sine meninger.

Sve skriver blant annet at Sp og Ap har ivra for å øke fergeprisene kraftig. Og at FrP gang på gang har foreslått å kutte i fergeprisene som ble vedtatt av Sp og Ap.

Dette er ikke korrekt. Tvert imot har vi arbeidet hardt for å få en bedre fergefinansiering slik at vi kan holde takstene nede. Noe som har begynt å bære frukter blant annet med ekstra overføringer fra staten til fergedrifta både i år og neste år.

I fylkesutvalget 3. juni foreslo Ap og Sp følgende sammen med resten av flertallet:

«Fylkestinget vedtek å halde ferjetakstane på det nivået dei er pr.1.6.2020 og ut året (dvs. nedsett takst på 20 % og 2 takstsonar ned), finansiert av tilskott til miljøferjer frå staten».

FrP fremmet følgende forslag:

«Fylkestinget vedtek at dei to takstaukane på ferjedrifta som vart reversert i samband med Coronasituasjonen, vert vidareført».

Da FrP så at forslaget fra flertallet var bedre enn FrP sitt forslag trekte FrP sitt forslag og ba om å få være medforslagsstiller på vårt forslag. Noe de selvsagt fikk.

Forslaget fra flertallet ble enstemmig vedtatt, og fikk et mye bedre utfall enn om FrP sitt forslag hadde blitt vedtatt.

Videre hevder Sve at Arbeiderpartiet kommer til å stemme for å øke fergetakstene med ei takstsone i forbindelse med fylkeskommunens budsjettbehandling. Det er en direkte usann påstand. Dette vet Sve veldig godt. Likevel sender han ut et leserinnlegg for å desinformere innbyggerne.

Jeg har forståelse for at alle parti har behov for å markere sine standpunkt. Slik skal demokratiet fungere.

Men at Frank Sve og FrP gang på gang driver aktiv desinformasjon for å sette sine politiske motstandere i et dårlig lys, er på ingen måte greit. En slik framgangsmåte svekker demokratiet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken