Gå til sidens hovedinnhold

Tre norske fotballdamer nominert til FIFAs verdenslag

Artikkelen er over 2 år gammel

Ada Hegerberg, Caroline Graham Hansen og Maren Mjelde er med i kampen om en plass på verdenslaget i fotball for 2018.

Torsdag ble de 55 nominerte til verdenslaget presentert av Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) og spillerforeningen FIFPro.

Ada Hegerberg har hatt en strålende sesong for franske Lyon, som har hele 13 spillere nominert. 24-åringen fra Sunndal scoret hattrick i løpet av én omgang da Barcelona ble slått 4-1 i mesterligafinalen.

Caroline Graham Hansen leverte varene for tyske Wolfsburg og ble etter sesongen hentet til Barcelona. Oslo-kvinnen var en sentral brikke da Norge tok seg til kvartfinale i VM.

Maren Mjelde var Norges kaptein i sommerens VM. Chelsea-spilleren fikk sesongen ødelagt av skader, men spilte første semifinaleoppgjør da det ble mesterligaexit mot Hegerbergs Lyon.

Hegerberg med i 2016

Det er første gang FIFA og FIFPro står bak kåringen sammen. FIFPro har tre ganger tidligere kåret verdenslaget. Ada Hegerberg fikk plass på 2016-laget.

USA er nasjonen med flest nominerte. Landet vant VM i sommer og har 14 nominerte. England og VM-sølvvinner Nederland følger deretter med sju spillere hver.

Hvem som får plass, avgjøres av profesjonelle fotballspillere verden over. Én målvakt, fire forsvarsspillere, tre midtbanespillere og tre angrepsspillere får plass på laget.

Årets spiller

Laget blir presentert på en FIFA-kåring i Milano 23. september. Da skal også FIFA-prisen for årets mannlige og kvinnelige spiller i verden deles ut.

Ada Hegerberg eller Caroline Graham Hansen var blant de tolv nominerte til spillerprisen, men de tre som gikk videre var Megan Rapinoe, Lucy Bronze og Alex Morgan.

Hegerberg var også blant de tre kandidatene til prisen «årets spiller» utdelt av Det europeiske fotballforbundet (UEFA), men 24-åringen måtte se seg slått av Lyon-venninnen Lucy Bronze.

Kommentarer til denne saken