Gå til sidens hovedinnhold

Trygg Trafikk: – For lav refleksbruk blant nordmenn

Kun 1 av 4 bruker alltid refleks, til tross for at 8 av 10 mener det burde vært et reflekspåbud. Oslo-folk er dårligst i klassen, viser nye tall.

Ifølge en fersk landsomfattende undersøkelse, er norske fotgjengere for dårlige til å bruke refleks. Trygg Trafikk er bekymret for utviklingen.

– Det er bare 1 av 4 - 23 prosent - av oss som alltid bruker refleks. I tillegg sier 46 prosent at de bruker refleks ganske ofte, men ganske ofte er ikke godt nok, sier kommunikasjonsrådgiver i Trygg Trafikk, Ann-Helen Hansen.

Tallene viser at det er like mange - 1 av 4 - som sier de sjelden eller aldri bruker refleks. Det norske folk har fortsatt mye å gå på når det gjelder refleksbruk, ifølge Trygg Trafikk.

– Vi dropper gjerne refleksen på korte turer eller når vi går i opplyste gater, men det er like viktig å bruke refleks da som ellers i mørket, sier Hansen.

Ifølge Trygg Trafikk mener 79 prosent av de spurte i undersøkelsen at det burde være påbud for bruk av refleks i mørket.

En fersk undersøkelse fra Frende Forsikring viser at folk i Oslo slurver mest med refleksbruken. Her bruker nesten 20 prosent sjeldent eller aldri refleks. Best i klassen er Nord-Norge, der 35 prosent sier de alltid bruker refleks.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken