Gå til sidens hovedinnhold

TV-aksjonen arrangeres i dag: Sunndal på 3. plass i Møre og Romsdal søndag formiddag

Det er allerede mange som har støttet TV-aksjonen.

Det er først mellom klokka 16 og 18 i dag at selve bøsseinnsamlingen arrangeres. Men det er også andre måter å støtte aksjonen på. I Sunndal har både næringsliv og kommune kommet på banen allerede, og dermed har aksjonen fått en god start.

Klokka 11 er det samlet inn 163.011 kroner, som plasserer Sunndal på 3. plass i fylket og 39. plass i landet. Blant dem som har støttet aksjonen, er Hydro Sunndal, kommunen, Fagforbundet og Sunndal ungdomsskole.

I Tingvoll er det samlet inn 24.866 til samme tidspunkt, det er 16. plass i fylket og 167. plass i landet. Tingvoll kommune har støttet aksjonen med 10.000 kroner, og Tingvoll barne- og ungdomsskole med 8.778 kroner. Straumsnes barne- og ungdomsskole har bidratt med 4.650 kroner.

Det er Plan Norge som har aksjonen i år. Målet er å bekjempe barneekteskap.

TV-aksjonen i NRK regnes som verdens største innsamlingsaksjon og har utviklet seg til et stort, årlig nasjonal løft for en god sak.

I Tingvoll vil det også i år være folk som går årets viktigste søndagstur og samler inn penger med bøsser i ettermidag, mens det i Sunndal arrangeres digital innsamlingsaksjon i år, som i fjor.

I fjor støttet folk i Tingvoll aksjonen med i snitt 43 kroner per person, mens folk i Sunndal i snitt ga 46 kroner. Landssnittet var 49 kroner.

Du kan opprette din egen digitale bøsse her.

Kommentarer til denne saken