Jula nærmer seg og den første påminnelsen på det fikk barn og voksne søndag ettermiddag da julegrana ble tent på Gunnars plass i Tingvollvågen. Det hele startet en liten kilometer unna, oppe på Stykkjesflata. Der var et femtitalls mennesker samlet for å gå i lystog ned til julegrana.

Thea Sørvik er leder i Førskoleforening i Tingvoll og er fornøyd med oppmøtet. Det er færre i år, men fremdeles mange med tanke på den rådende koronasituasjonen. Gløgg og pepperkaker var det imidlertid ikke i år.

Vel framme kunne de godt over hundre frammøtte høre Tingvoll musikkorps spille julesanger, og da dirigenten satte i gang «Nå tennes tusen julelys», ble det også lys i den stor julegrana, til alles glede.

Musikk og juletre til tross, høydepunktet var nok at nissen kom med julestrømper til alle. Det var et stort spenn i hvordan barna nærmet seg nissen.

Det er ikke lov å sitte på julenissens fang i på grunn av smittefaren, men barna fikk komme på rekke og rad for å få sin pakke. Noen var engstelige, andre var mer avslappet. Julenissen fascinerte, og enkelte syntes skjegget var ekstra spennende. Nissen ble også viklet opp i en diskusjon om sin egen eksistens.

– Tror alle barna på deg, var det en av de litt eldre barna som spurte nissen.

– Ja, alle tror på meg, svarte nissen til barna som sto rundt ham.

– Jeg tror ikke på deg, sier en av jentene.

Det overrumplet kanskje julenissen lite grann, men han ble ikke svar skyldig:

– Dere ser jo at jeg sitter her!

Hvorvidt det overbeviste barna vet vi ikke, men tiden jobber nok mot julenissen her.

De yngste var mest skeptiske, og en av dem var Ian på ett og et halvt år. Han nærmet seg nissen med stor forsiktighet. Han gjemte seg bak juletreet og kikket på nissen, men det ble julestrømpe ham også. Mamma forteller at Ian synes det var både skummelt og spennende, og etterhvert vinket han til nissen som vinket tilbake.

Julestemningen var denne gangen uten snø, men det var kaldt i luften og stjerneklart, og det var ingen ting å si på adventsfeiringen akkompagnert av flott julemusikk.

I alt hadde førskoleforeninga kjøpt inn 120 julestrømper og det rakk til alle som kom.

Meisingset

Også på Meisingset var det julegrantenning. Her hadde også i overkant av 100 personer møtt opp. Det var julegrantenning med gløgg og pepperkaker. Barna fikk besøk av nissen, og godteposene ble veldig godt mottatt.

Bak arrangementet sto FAU ved Meisingset oppvekstsenter og BL Samhold og Meisingset grendahus. Mona Stokke Paulsen er leder i bygdelaget, og forteller at de har kjøpt inn 60 godteposer, men med det store oppmøtet på Meisingset, ble det bestemt at de yngste barna skulle få sine godteposer først i tilfellet det ikke var nok til alle.

Det gikk et fakkeltog fra grendahuset til Meisingsetvågen, og tilbake. En flott tradisjon som så å si alle ble med på.