Gå til sidens hovedinnhold

Uønsket hendelse i forbindelse med testing for covid-19 i Tingvoll

- All medisinsk virksomhet innebærer fare for uønskede hendelser. Vi ønsker å informere om at vi har hatt en slik hendelse, sier kommuneoverlege i Tingvoll, Bjarne Storset, i en pressemelding

I forbindelse med prøvetaking for covid-19, har to prøver blitt byttet om. Dette har medført at en person som ikke var smittet, fikk beskjed om at han var smittet.

Storset forteller at på grunn av at symptombilde og vaksinasjonsstatus hos vedkommende, vurderte man at prøvesvaret kunne være feil. I samråd med Mikrobiologisk avdeling, Molde sjukehus, ble prøvene regransket og vedkommende testet på ny, noe som da avklarte at vedkommende ikke har vært smittet. Prøven tilhørte en annen person, som allerede var i karantene. Hendelsen har derfor ikke utgjort noen fare for smitte til andre.

- Hvis det gjøres feil i helsevesenet, er det viktig at hendelsene ikke gjemmes bort, men tvert imot løftes frem og granskes både for læring og kvalitetsforbedring. Vi har tatt dette opp internt slik at slike hendelser kan unngås i framtida, sier Storset.

De har drøftet denne hendelsen med Fylkeslegen som på bakgrunn av vår håndtering, ikke finner det nødvendig å behandle denne saken.

- Vi beklager til involverte parter som har fått en unødvendig belastning i form av unødvendig karantene og bekymringer, sier kommuneoverlege Storset.

Kommentarer til denne saken