Usunt bondevett

Erling Rød. (Arkiv)

Erling Rød. (Arkiv)

Av
DEL

Lesarbrev I lokalavisene skriver sauebonden og KrFeren Drøpping at vi har hatt en enspora og kortsiktig debatt om vindkraft, og mener han selv står for det sunne bondevettet. FrP er etter hans mening et tydelig populistisk parti som snur kappa etter vinden, og SV er et motkapitalistisk parti som ikke vi ha gode miljøprosjekter.

Norge har i dag nok vasskraft til eget bruk og eksport. Vasskraft er rimelig, setter lite spor og er enkel å styre. Vasskrafta er hardt skattlagt. Vi har fortsatt mye ubrukt vasskraft å ta av, hvis vi vil. Jeg mener vi bør gjøre mye mer med vasskraft. Vindkraft er dyrt. Vindkraft er umulig å styre, og den krever derfor store og kostbare nye overføringsnett. Vindkraft kan ikke konkurrere i et fritt kraftmarked uten mye statsstøtte. Nettet betales av oss folk flest gjennom nettleien.

Når folk reagerer mot unyttig og kostbar naturrasering betalt med skattepenger, er det hverken enspora eller kortsiktig, men sunt vett.

Drøpping som har 50 sauer, får det meste av sine inntekter (150 000 kr/år) direkte fra statskassa. Det kan være slik i et rikt land med noen få, men mer enn nok, saueholdere. Slik politikk er usunt bondevett.

Vi kan ikke ha et næringsliv og ei kraftforsyning basert på pæng fra statskassa.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken