Gå til sidens hovedinnhold

Vaksinering i Sunndal: - Vær forberedt på å bli innkalt i løpet av sommeren

FHI har varslet at det kommer økte leveranser av vaksine i sommer.

Denne uka er det satt 336 vaksinedoser i Sunndal, de aller fleste av disse er dose 2.

Over 2000 innbyggere har nå fått sin første vaksinedose, og vel 1300 er fullvaksinerte.

Dose 2 omfatter både eldre over 65, risikopasienter, og helsepersonell som har fått første dose av AstraZeneca vaksinen.

Kommunen opplyser at vaksinering av gruppe 5, 6 og 7 i henhold til FHIs prioritering, personer fra 65 og ned til 18 år, med underliggende sykdommer/tilstander, er i gang.

- I neste uke venter vi en større leveranse av vaksiner, slik at vi får en god del til første dose. Leveransene deretter er forventet å være på samme nivå som de siste ukene, og vil i all hovedsak gå til andre dose.

Vaksinering i sommer

Folkehelseinstituttet har varslet at det vil komme økte vaksineleveranser i månedene juni til august, og Sunndal kommune forbereder seg nå på vaksinasjon gjennom hele sommeren.

Med endringene i vaksinestrategien vil det bety en topp i slutten av juli og august, uten at en foreløpig vet noe konkret om hvor stor toppen blir.

- Men det er viktig for oss å signalisere allerede nå at innbyggere i Sunndal må være forberedt på å bli innkalt til vaksinering i løpet av sommerferien. Slik det er lagt opp fra FHI sin side, vil vi få mulighet til å kalle inn innen utgangen av juni.

Kommentarer til denne saken