- Et fantastisk valg

Opptelling. Fra v. Gunnar Waagen, Anders Saltbones, Peder Aasprang og Tone Muruvik Hagen.

Opptelling. Fra v. Gunnar Waagen, Anders Saltbones, Peder Aasprang og Tone Muruvik Hagen.

Artikkelen er over 5 år gammel

KrF kan slippe jubelen løs, de øker trolig fra to til fem mandater i kommunestyret. Høyre taper mest.

DEL

Brødrene Gunnar og Per Magne Waagen er på hvert sitt parti og hver sin ende av skalaen. Mens Gunnar i KrF kan juble over et fantastisk resultat, ser broderen i Høyre svart på situasjonen.

- Sjukehussaken straffet oss nok noe, og litt at vi sitter i regjering. Vi ser over hele landet at Høyre har nedgang. Men det er ufattelig at vi går tilbake så mye i Tingvoll. Jeg synes vi har gjort mye bra i disse fire årene, sier en skuffet Per Magne Waagen.

Gunnar Waagen og partifellen Anders Saltbones kan trygt slippe jubelen løs. I manns minne har partiet aldri hatt så mange representanter i kommunestyret. Det er et historisk tall.

- Vi er kjempefornøyd. Et fantastisk valg, hvor vi går opp fra to til fem representanter, like mye som Høyre og Frp til sammen. Når jeg ser på tallene er det så jeg nesten ikke tror det jeg ser, sier ordførerkandidat Waagen.

- Hva med ordførervervet?

- Vi er bare fem representanter, og er avhengig av om de andre partiene er interessert i at valgresultatet skal avspeile det som nå skal skje etterpå.

Ordfører Peder Aasprang (Sp) ser tilbakegang for sitt parti, de mister ett mandat og får seks mandater, om fintellingen ikke viser noe annet.

- Men det rettet seg litt opp mot hva forhåndsstemmene viste. Men jeg ser at vi mister ett mandat, konstaterer han.

Arbeiderpartiets ordførerkandidat Milly Bente Nørsett var på jobb i Halsa og på vei over Halsafjorden da vi fikk fatt i henne. Hun hadde ikke helt fått med seg resultatet i Tingvoll. Etter en rask muntlig overlevering, så fastslår hun at Ap er det største partiet i Tingvoll med 7 mandat, det samme som i siste periode. Selv om de ønsket seg en vekst. Så får en nå se hva resultatet blir til slutt gjennom fintelling og forhandlinger.

Resultatene fra Tingvoll finner du her.

Artikkeltags