Valgomat på nett

Valgomat: Testen er tilgjengelig både på pc, nettbrett og smarttelefon, og ligger på www.auraavis.no.

Valgomat: Testen er tilgjengelig både på pc, nettbrett og smarttelefon, og ligger på www.auraavis.no.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Prøv Aura Avis sin partitest og se hvem du står nærmest.

DEL

Lokale partiledere i Tingvoll og Sunndal har svart på et utvalg spørsmål som velgerne nå kan sammenlikne sine standpunkter med. Valgomaten skal gi en pekepinn på hvor du befinner deg i det politiske landskapet i din kommune.

Valgomaten finner du her.

Valgomaten fungerer slik at du blir stilt en rekke spørsmål. På hvert spørsmål skal du svare JA eller NEI ved avkryssing. For noen spørsmål er det et alternativ til.

Ti av spørsmålene har partiene sentralt satt sine svar på, de 15–20 neste spørsmålene har lokale partiledere satt sine svar på.

For hver gang du velger et alternativ vil du se hva partiene har svart. Til slutt vil du få opp en oversikt over hvor mye dine svar er i overensstemmelse med partiene i kommunen din. Man må selvsagt ta høyde for at testen ikke er bedre enn spørsmålene som blir stilt, og andre spørsmål ville kunne gitt en annen fordeling mellom partienes svar og dine, men det gir likevel en pekepinn om du skulle være usikker i utgangspunktet.

Valgomaten finner du på Aura Avis sin nettside www.auraavis.no. Der vil den ligge der fram til valgdagen.

Sett deg inn i valget

Når du har tatt testen og funnet ditt parti, kan du publisere resultatet på Facebook hvis du ønsker det.

Det er likevel viktig å sette seg grundigere inn i valgkampen før du tar en avgjørelse på valgdagen. Partiene vil komme med mange utspill fram mot valgdagen, og ved å sette seg inn i hva de står for kan den enkelte velger orientere seg for å finne sitt parti.

Valgkampdekning

Det er nå hundre dager igjen til valget, og i den perioden vil Aura Avis komme med en fyldig dekning av de lokale partiene, og hva de står for. For noen av kommunene kan det være siste valg. Flere kommuner kan komme til å slå seg sammen. Det kommunestyret som blir valgt i høst vil være med i det store arbeidet det er å legge til rette for slike sammenslåinger. Her spiller du som velger en viktig rolle. Hvordan dette arbeidet skal gjøres er det nå du som er med på å bestemme til høsten.

Artikkeltags