Rent Ap-flertall

Jubel på Sunndal Ap sin valgvake. Partiet har fortsatt rent flertall i sunndalspolitikken.

Jubel på Sunndal Ap sin valgvake. Partiet har fortsatt rent flertall i sunndalspolitikken.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

..og valgvinner Sp har ingen avtaler

DEL

Ståle Refstie (Ap) fortsetter som ordfører i Sunndal kommune. Til tross for en svak tilbakegang sitter Ap fortsatt med bukta og begge endene i sunndalspolitikken. Ap har rent flertall, med nærmere 56 prosent av stemmene. Den store valgvinneren er imidlertid Senterpartiet, med nærmere 17 prosent av stemmene og en framgang på 8,5 prosentpoeng. Sp er imidlertid litt usikker på hva valgskredet vil bety de neste fire årene. – Vi dobler antall representanter i kommunestyret, fra to til fire. Men vi har ikke inngått noen avtaler i forkant av valget og først nå starter sonderingene. Vi får se hva vi ender opp med til slutt, sa en glad Synnøve Helland, som ikke blir ordfører, men som kommer tilbake i det nye kommunestyret langt sterkere enn etter katastrofevalget for Sp for fire år siden.

- Vi skal ha samtaler med Sp og så får vi se hva vi kommer fram til, var den eneste kommentaren ordfører Ståle Refstie (Ap) ville gi kl. 01.00 i natt.

Sunndal Frp holder stillingen og har en velgeroppslutning på rundt 11 prosent. Det er omtrent det samme som for fire år siden.

Et av de store spørsmålene utover valgkvelden ble om KrF i det hele tatt vil bli representert i det nye kommunestyret i Sunndal. Etter opptellingen av forhåndsstemmene så det stygt ut, men etter at det endelige resultatet foreligger ser det ut som om KrF likevel berger sitt ene mandat. Men et valgresultat på rundt 3 prosent er det nok ingen i KrF som er fornøyd med.

For Sunndal Høyre ble valgnatten en endeløs nedtur. Partiet sitter igjen med en velgeroppslutning på 4,2 prosent, etter en nedgang på hele seks prosentpoeng.

Etter av forhåndsstemmene var talt opp lå det an til et valgskred for Erling Outzen og SV. Det endelige resultatet modererte framgangen noe, men Sunndal SV økte likevel sin oppslutning med 1,1 prosentpoeng.

Sunndal Venstre gjorde et valg helt på linje med forrige kommunevalg. 3,7 prosent av kommunens velgere slapp Venstres stemmeseddel i urna.

Artikkeltags