Gå til sidens hovedinnhold

Vårsøg på Moldejazz

Henning Sommerro er blant artistene på årets nedskalerte jazzfestival i Molde.

Det går fram av programmet, som ble presentert torsdag.

Sommerro stiller med en teaterkonsert som hyller Hans Hyldbakk – og freden. Dette er Teatret Vårts 60-årsgave til Moldejazz. Til denne konserten har Sommerro skreddersydd nye arrangement av egne melodier, og med utgangspunkt i Vårsøg tatt et nytt blikk på Hyldbakks tekster.

Karin Krog, norsk jazz’ ubestridte dronning, artisten som opptrådte på den første jazzfestivalen i Molde i 1961, blir Artist In Residence når den 60. utgaven av festivalen arrangeres i 2020. Karin Krog har en helt spesiell plass i Moldejazzhistorien gjennom innspillingen fra 1969 av det som må kunne kalles Moldejazz sin «nasjonalsang», «Break of Day in Molde». På årets jubileumsfestival vil Karin presentere tre egne prosjekt, et av dem er sågar en premiere, og hun vil i tillegg være gjest på åpningskonserten med Arild Andersen Group. I tillegg til Karin Krogs konserter kan Moldejazz by på et fyldig jubileumsprogram med en rekke bestillingsverk, premierer og spesielt sammensatte bandkonstellasjoner, heter det i pressemeldingen som ble sendt ut i forbindelse med programmeslippet.

Lenge så det ut til at det ikke kunne bli noen festival i det hele tatt. Men en viss lemping på koronarestriksjonene har gjort det mulig å arrangere – under en del begrensninger. Maksimalt antall publikum er 200 og kombinert med 1-metersregelen blir maks kapasitet godt under 200 på alle spillesteder utenom Bjørnsonhuset.

Hele programmet finner du her.

Kommentarer til denne saken