Fylkesveg 6140 ved Løykja ble natt til søndag stengt etter jordskredet seint lørdag kveld. Fylkesvegen ble stengt rett før klokka 03 natt til søndag.

Dette ble gjort etter vurdering av geolog, opplyser operasjonsleder Tor-André Gram Franck. Geologen har vurdert skredområdet ut fra kart, men senere i dag, søndag, vil det bli gjort undersøkelser i området og det vil bli tatt en ny vurdering.

Det var rett før midnatt lørdag det gikk jordskred på Løykja. Ingen hus ble tatt av skredet, men det gikk nær bebyggelse og fem boliger ble evakuert.

Politiet kjenner ikke til størrelsen på skredet. Det var mørkt i området og det ble vurdert å vente til det blir lyst før en sender folk inn. Jordskredet berørte boliger i Løykjavegen, ikke langt unna Løykja skole. Totalt ble 13 personer fra 5 adresser evakuert. Enkelte tok inn hos familie og venner, mens kommunen skaffet overnatting til de øvrige.

Nødetatene var samlet på Løykja skole sammen med kommunens kriseteam natt til søndag for å ta hånd om de evakuerte. Det var flere barn blant de evakuerte.

- De avslutta der litt over ett i natt, sier operasjonslederen.

Kommunens kriseledelse skal møtes klokka 10 i formiddag. Aura Avis kommer med mer informasjon etter møtet.