Klimakrisen er et viktig tema som mange er opptatt av. Ikke bare fordi det er skadelig for planeten, men også for oss mennesker og dyrebestanden. Isen på Nordpolen og på Antarktis smelter på grunn av økt temperatur på jorda. Dermed kan det bli mye vann i havene, store flommer og oversvømmelser. Faktisk kan enkelte land forsvinne hvis havnivået stiger nok. På grunn av forsøpling og store utslipp av klimagasser blir ozonlaget svakere og da blir det varmere her på jorda.

Dyrene kan skade seg på søppel på mange ulike måter. Kanskje spiser de det, eller kommer borti noe skarpt eller farlig. På grunn av klimakrisen er det noen dyrearter som kan forsvinne helt, de greier rett og slett ikke å tilpasse seg klimaendringene. Dette synes vi er veldig dumt og det håper vi de fleste andre gjør også.

Vi slipper ut alt for mye karbondioksid. Vi må være flinkere til å finne måter å begrense disse utslippene på. Elbil kan være et av alternativene, vi kan også begrense flyreiser. Fly slipper ut mye klimagasser. Vi mener at alle kan bli flinkere på kildesortering. Kildesortering er når man sorteres søppelet etter kategorier, papir og plast kan resirkuleres og bruker om igjen.

Hva kan jeg gjøre får å redde klimaet?

Her er noen tiltak du kan gjøre i hverdagen

1. Gå eller sykkel til dit du skal om du ikke skal langt.

2. Velg klimavennlige reisemål.

3. Bruk strømmen smart.

4. Velg energismarte produkter.

5. Fyr med riktig ved, helst rogn eller eik.

6. Ta vare på det du har, om det er brukelig.

7. Spis litt mindre kjøtt.

8. Ta bort oljefyrene i hus.

9. Kildesortering

Klimaendringene vil som sagt gi store forandringer, både i Norge og i resten av verden.

Hvordan vil du at barnebarna, oldebarna eller ungene dine for den saks skyld skal vokse opp? Vil du at de skal få de samme gode opplevelsene som du fikk? At de skal få de samme mulighetene som du fikk i livet?

Vi har bare en jordklode og når jordkloden vår er ødelagt, er det for sent. Det er nå vi må gjøre noe! Og vi kan alle bidra!