Viktig at alle med akutt oppstått luftveisinfeksjon tester seg for korona

Svein Anders Grimstad: Viktigere enn noen gang  å overholde smittevernreglene. (Arkiv)

Svein Anders Grimstad: Viktigere enn noen gang å overholde smittevernreglene. (Arkiv)

Kommuneoverlege Svein Anders Grimstad understreker i en pressemelding at det er viktig at alle med akutt oppstått luftveisinfeksjon tester seg for korona.

DEL

Sunndal kommune har god testkapasitet, og infeksjonsklinikken tar imot pasienter på alle virkedager. Det er derfor viktig at alle som har symptomer på akutt luftveisinfeksjon, tar kontakt med sin fastlege så tidlig som mulig på formiddagen slik at prøver kan klargjøres og sendes inn til analyse samme dag, heter det i pressemeldingen.

Prøvesvar blir fortløpende formidlet både til fastlegen og til den enkelte via personlig innlogging på helsenorge.no

Økt reiseaktivitet gir større risiko for lokale smitteutbrudd av korona. Nesten daglig kan vi nå lese om nye små og store utbrudd. Vi må i fellesskap gjøre det som skal til for å redusere risikoen for smitteoppblomstring i vårt lokalsamfunn, understreker Grimstad.

Det viser seg at lokale utbrudd som regel kan linkes til utenlandsreiser og at utbruddene gjerne forsterkes av at mange ikke lenger er like flinke til å overholde de personlige smittevernreglene. Kommunelegen minner derfor om at god hosteetikette, håndvask og avstand (1 meter) er viktigere enn noen gang.

Det viser seg også at litt større arrangement i privat regi raskt kan bidra til ukontrollerbar smittespredning. Det er derfor viktig at alle dimensjonerer sitt arrangement slik at godt smittevern kan ivaretas.

– Vi er, som tidligere, spesielt bekymret for å få smitte blant helse- og omsorgspersonell og inn på Sunndal Helsetun. Av den grunn må alt helse- og omsorgspersonell som har vært i utlandet, teste seg før de kan begynne i arbeid. De gjelder også etter besøk i land med lav smittespredning. Vi har fortsatt de samme strenge besøksrutinene for Sunndal helsetun, og vi ber om at alle respekterer disse. Hvert enkelt besøk må avtales på forhånd. Det er nødvendig for at avdelingen skal kunne legge til rette for godt smittevern under besøket, skriver Grimstad.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken