Vinnutrappa. Noen refleksjoner.

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Man kan håpe på suksess for Vinnutrappa, men jeg ønsker å lufte noen av mine synspunkter på denne påståtte turistattraksjonen.

Det er kanskje slik at jeg uttaler meg mot bedre vitende, men jeg er sikker på at det da kommer korrigeringer og svar på mine påstander og spørsmål.

Det vil bli en kostbar sak denne Vinnutrappa. Opptil flere millioner norske kroner for å ferdigstille trappa opp til 4-500 meters høyde. Jeg kan dessverre ikke se for meg at attraksjonen vil generere så store inntekter at dette kan forsvares? Jeg stiller meg også undrende til at Vinnufossen skal være slikt et flott skue fra den vinkelen dette vil bli. Skal det ytes rettferdighet mot fossen, mener jeg utsikten fra andre siden av dalen er best. Hva med trapp opp til Hareimdalen og Litjkalkin? Eller opp til andre steder på sørsida av dalen.

En annen ting med den planlagte Vinnutrappa er sikkerhet og vedlikehold. Jeg regner med at det i vårløsinga vil ramle is i området. Kanskje en og annen stein også. Hvem skal eventuelt reparere trappa hvis den går i stykker? Må området stenges for trafikk til enkelte tider for at folk ikke skal bli skadet av is og stein?

Det er ikke meningen å rive ned entusiasmen som bygger seg opp i Sunndalen for dette prosjektet.

Men jeg mener absolutt andre områder er bedre egnet. Det må være utsikt mot noe attraktivt når man kommer på toppen av trappa.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken