Vorren foreslås på fjerdeplass på Ap-lista

På fjerdeplass: Jakob Vorren fra Sunndal. (Arkiv)

På fjerdeplass: Jakob Vorren fra Sunndal. (Arkiv)

Kommer inn etter at Mons Otnes har trukket sitt kandidatur.

DEL

Nominasjonskomiteen til Arbeiderpartiet i Møre og Romsdal har kommet med sin endelige innstilling til liste før Stortingsvalget i 2021. Fra Møre og Romsdal skal det velges åtte representanter for perioden 2021-2025, en mindre enn inneværende periode. Arbeiderpartiet har i dag to faste representanter.

Lista har vært på høring hos alle kommunepartiene og AUF i Møre og Romsdal. Nominasjonskomiteen har fått tilbakemeldinger fra et stort flertall for forslaget og opprettholder derfor sitt forslag med Per Vidar Kjølmoen på topp, Åse Kristin Ask Bakke på andre plass og Berit Tønnesen på tredje plass.

Per Vidar Kjølmoen har lang erfaring som fylkesleder, fylkesvaraordfører og gruppeleder i Rauma. Han er spesielt engasjert i næringspolitikk og maritim industri.

Åse Kristin Ask Bakke ble valgt til landets yngste varaordfører i 2015 i tidligere Sandøy kommune. Hun sitter i dag i Ålesund bystyre. Hun er utdannet sykepleier og er styreleder for Møre og Romsdal 110-sentral.

Berit Tønnesen er velkjent på Nordmøre. Til daglig jobber hun på opplæringskontoret med oppfølging av lærlinger. Hun er gruppeleder og kommunepartileder i Kristiansund og er engasjert i næringspolitikk; spesielt olje og gass.

Otnes ut, Vorren inn

Mons Otnes var på første listeforslaget foreslått som kandidat nr 4, men har senere trukket sitt kandidatur med bakgrunn i at han tidligere denne måned ble ansatt som ny kommunedirektør i Rindal kommune. Nominasjonskomiteen foreslår derfor Jakob Vorren til fjerde plass på valglisten. Sunndalingen er fylkestingsrepresentant og har de siste årene arbeidet som politisk rådgiver i Arbeiderpartiets stortingsgruppe. Han har nylig startet som politisk rådgiver hos Fagforbundet.

Kandidatene på listen til Møre og Romsdal Arbeiderparti brenner for fylkespartiets viktigste politikkområder som fremtidsrettet næringspolitikk, arbeidsliv, helse, skole og klima.

- Hvis nominasjonsmøtet velger disse kandidatene så er jeg sikker på at vi er godt rustet til å gjøre et meget godt valg i fylket. Vi vil bidra til at Jonas Gahr Støre blir statsminister og at vi får god representasjon fra fylket i regjeringsapparatet, sier Else-May Norderhus.

Her er hele listeforslaget:

Listeplassering

Navn

Født

Kommune

1

Per Vidar Kjølmoen (8 stemmer)

1973

Rauma

Dissens

Berit Tønnesen (1 stemme)

1971

Kristiansund

2

Åse Kristin Ask Bakke

1996

Ålesund/AUF

3

Berit Tønnesen

1971

Kristiansund

4

Jakob Vorren

1994

Sunndal/AUF

5

Siv Katrin Ulla

1972

Ålesund

6

Hanne-Berit Brekken

1981

Aure

7

Erling Thoresen-Vestre

1983

Molde

8

Renathe Rossi-Kaldhol

1977

Ulstein

9

Jim Arve Røssevoll

1972

Sula

10

Ingrid Ovidie Rangønes

1961

Averøy

11

Ottar Jan Løvoll

1951

Vanylven

12

Sverre Leivdal

1969

Volda

13

Helene Wahlstrøm

2001

Molde

14

Kristian Blindheim

1983

Vestnes

Den endelige nominasjonen gjøres på nominasjonsmøte i Møre og Romsdal Arbeiderparti 28. november.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken